Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
09/02/2018

El termini d’al•legacions del nou Pla d’Usos s’amplia al 15 de març

L’ampliació del període d’exposició pública pretén donar més temps a la ciutadania per presentar-hi propostes i aconseguir el màxim consens. Amb l’objectiu també de fomentar la participació, l’Ajuntament de Sitges oferirà el proper 22 de febrer una audiència pública al Centre Cultural Miramar. Les aportacions recollides durant la sessió s’estudiaran per incorporar-les al nou document del Pla d’Usos.

El govern ha acordat prorrogar fins al 15 de març el període d’al•legacions del nou Pla d’Usos per aconseguir més consens. En la Junta de Govern celebrada aquest dimecres, s’ha decidit fer una ampliació del termini d’exposició pública del nou document, que obeeix a la voluntat del Consistori d’informar de la nova normativa i també de donar més temps als ciutadans que vulguin presentar al•legacions. Amb l’objectiu de recollir més suggeriments, l’Ajuntament de Sitges convocarà una audiència pública sobre el Pla d’Usos el 22 de febrer vinent.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, assenyala que “la voluntat de l’equip de govern és crear al centre de la vila una àrea comercial a cel obert on sigui agradable passejar i comprar pels principals eixos amb botigues obertes per evitar el trencament de continuïtat dels establiments. També volem trobar el difícil equilibri entre turistes i residents, és a dir, entre el gaudi dels visitants i la qualitat de vida dels sitgetans. Al mateix temps, considerem important preservar el comerç singular i per aconseguir-ho també volem reordenar i endreçar l’activitat econòmica del casc antic. Hem vist que han tancat molts comerços tradicionals i establiments de serveis en els últims anys i, en canvi, han obert molts comerços d’alimentació bàsicament de menjar per emportar”.

Potenciar el comerç singular

El 5 de febrer havia de finalitzar el període per presentar al•legacions. Amb l’ampliació del termini s’estudiaran els suggeriments per incorporar-les a la nova proposta d’ordenació comercial que té per finalitat potenciar el comerç singular al centre històric de la vila i reordenar l’obertura de franquícies i els comerços d’escàs valor afegit com establiments de baix preu o minimarkets. 

Per a Aurora Carbonell, el nou Pla d’Usos “és fruit d’un treball intens. Durant dos anys hem parlat amb diferents actors implicats com hotelers, comerciants, restauradors, agents d’immobiliàries, arquitectes, oci nocturn i per completar el document ara també volem conèixer l’opinió de la ciutadania per consensuar més la proposta exposada. Vull insistir que el nou Pla d’Usos és un document viu, que cada any s’avaluarà per si cal fer-hi canvis”, ha conclòs.
 

 

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 08/03/2018