Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
09/03/2018

Comença el Festival Internacional de Patchwork

El Festival de referència internacional de Patchwork estarà a Sitges fins diumenge. El Festival omplirà el nou recinte Firal, instal·lat a la platja de La Fragata, i set espais expositius, on es podrà veure el Patchwork més antic i el més modern.

El Festival Internacional de Patchwork de Sitges arriba enguany a la seva catorzena edició. Fins diumenge 114 expositors mostren les darreres tendències del sector per al públic en general al recinte firal instal•lat a la platja de La Fragata, però també per a professionals de l’àmbit en una petita carpa ubicada davant el gran recinte firal.

El Festival Internacional de Patchwork proposa també un recorregut per set espais expositius de la vila on es poden veure autèntiques obres d’art dels principals referents d’aquesta disciplina artística a tot el món, i permeten conèixer com és el Patchwork més tradicional i també el més nou. El certamen inclou també cursos de Patchwork, entre altres propostes.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, destaca que “es tracta d’un esdeveniment de referència internacional del sector de l'art tèxtil que atrau milers de persones i genera un important retorn econòmic per a la vila de Sitges, i, sobretot, en una època de baixa intensitat pel que fa al turisme. Per tant, ens ajuda a desestacionalitzar la nostra oferta i és aquesta línia per que continuem apostant”. Carbonell explica també que “el Festival encaixa molt bé amb el turisme sostenible que defensem a través de la Certificació Biosphere Destination”. 

Durant aquests dies, l’ocupació hotelera en els establiments més propers al Passeig de la Ribera són els que registren una ocupació més alta, de prop del 90%, i la resta d’establiments hotelers ronden una ocupació del 80%. Segons un estudi realitzat per la Diputació de Barcelona, els visitants que arriben a Sitges durant el Festival Internacional de Patchwork venen en grups de 4,1 persones de mitjana. També es calcula que els turistes s’estan tres nits de mitjana al municipi i set de cada deu es queden en hotels. L’estudi realitzat per la Diputació també assenyala que el Festival genera un impacte econòmic de 2’5 milions d’euros per a la vila de Sitges. 

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la Regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, faran avui divendres una visita institucional, a les 16 hores, a la fira del passeig de la Ribera.


Horari de les exposicions

Dijous, divendres i dissabte, de 10h a 19h
Diumenge de 10h a 15h

Horari fira

Dijous, divendres i dissabte, de 11h a 19h
Diumenge d'11h a 15h

 


Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 10/04/2018