Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
13/03/2018

Sitges posarà en marxa un programa informatitzat per a la gestió d’aliments solidaris

L’aplicació informàtica eQuàliment començarà a funcionar a partir del mes d’abril i permetrà optimitzar la gestió en la prescripció dels productes del Centre de Distribució d’Aliments i el seu repartiment, que les entitats Creu Roja i Càrites distribueixen entre els beneficiaris.

L’Ajuntament de Sitges implantarà a partir del mes d’abril el programa informàtic eQuàliment amb l’objectiu de facilitar i millorar la gestió de l’ajut alimentari per atendre famílies vulnerables. A través d’aquesta eina tecnològica de suport, la regidoria de Benestar i Família coordinarà la distribució del centre d’aliments que dóna cobertura a les necessitats d’alimentació existents entre diferents col·lectius de la vila.
 
Amb aquest programa informàtic s’integra en una sola base de dades l’estoc dels productes del Centre de Distribució d’Aliments de Sitges, les famílies que han de rebre l’ajuda i el lliurament dels aliments. Aquest sistema  uneix tot el procés d’entrega d’aliments que distribueixen tant Creu Roja com Càrites Ajuda Fraterna de Sitges segons les prescripcions de serveis socials.
 
Aquesta eina millorarà la gestió interna de tot el procediment, però alhora oferirà una atenció a l’usuari més personalitzada i  àgil. Un cop Serveis Socials hagi avaluat les necessitats de les famílies, els usuaris disposaran al moment de la prescripció en la qual hi haurà el dia, l’hora i l’entitat que li lliurarà els aliments.
 
L’Ajuntament destina 90.000 € per a  la compra d’aliments solidaris a  través d’una subvenció de Càrites i Creu Roja. Actualment el Centre de Distribució d’Aliment atén al voltant de 200 famílies que representen entre 450 i 500 persones. La implantació d’eQuàliment  compta amb un pressupost global de 16.500 euros (2017-2019).
 
La regidoria de Benestar i Família,  Mireia Rossell, assegura que “disposar d’Equàliment, una eina innovadora en l’àmbit social, permetrà conèixer el mapa concret de pobresa al territori i, sobretot, millorar la gestió perquè simplifica i ordena molt millor el sistema de distribució. També suposarà un major control d’estoc, d’altes i baixes, i  de la tipologia de lots i de famílies. La feina que realitzen tant la regidoria de Benestar i Família com Creu Roja i Càrites és essencial per donar suport a les persones i famílies vulnerables. Però ens calia una major coordinació entre tots i aquest programa facilita molt la millora del servei des d’un punt de vista global i en complementa d’altres que ofereix l’Ajuntament de Sitges com el menjador social públic, el lliurament de tàpers a domicili i les ajudes econòmiques”.

El programa eQuàliment, que s’aplicarà a Sitges a partir de l’abril està realitzat per l’empresa Districte Digital i ja funciona en altres municipis de Catalunya com Vilanova i la Geltrú o Sabadell.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 24/05/2018