Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
13/04/2018

Les presentacions literàries obren la porta a la festivitat de Sant Jordi

Tres llibres es presenten aquest cap de setmana a Sitges: “L’homenatge” de Xulio Ricardo Trigo, ‘El Camí de les Aigües’ de Carme Martí; i ‘Animal Impur’ de Joan Duran.

Sitges comença a respirar Sant Jordi a falta de poc més d’una setmana amb les presentacions literàries. Aquest divendres, el Museu Cau Ferrat acollirà la presentació del llibre “L’homenatge” de Xulio Ricardo Trigo, editat per Columna i on hi haurà l’audició de piano a càrrec de Conrad Setó, un acte que se celebrarà a les 19 hores.

També al Museu Cau Ferrat, dissabte a les 19 hores, tindrà lloc la presentació del llibre ‘El Camí de les Aigües’ de Carme Martí, editat per Ara Llibres, un acte que comptarà amb la presentació de la directora-gerent de Museus de Sitges, Vinyet Panyella.

La següent de les presentacions literàries serà diumenge, amb el llibre ‘Animal Impur’ de Joan Duran, editat per l'editorial Meteora dins la col·lecció Mitilene, un acte que tindrà lloc a la Sala Gòtica del Museu de Maricel a les 19 hores. La presentació comptarà amb un recital i concert a càrrec del propi autor i del músic i cantautor Jordi Calvet, que ha musicat diversos poemes del llibre. Durant l'acte també hi intervindran el poeta, editor i traductor Toni Clapès i la poeta, escriptora i directora del Museus de Sitges Vinyet Panyella, que compartiran amb els assistents les seves particulars lectures de l'obra que es presentarà.


Altres novetats literàries

La Societat Recreativa El Retiro va acollir divendres la presentació de llibre 'Sitges desaparegut' de l'historiador Roland Sierra, el primer dels quatre llibres que es publicaran al voltant de Sitges en aquesta la col·lecció 'Catalunya desapareguda' editada per Efadòs, i presentat pel cronista oficial de la vila Joan Yll. A través d’una selecció de 160 imatges, la gran majoria inèdites, l’autor proposa un recorregut pel Sitges dels mariners i els pescadors, dels primers estiuejants i els banys de mar, de les sínies i les masies, dels antics carrers.

També dissabte es van tenir lloc dues presentacions de llibre. D’una banda, la presentació de ‘Els orígens de l'independentisme català a Cuba. El Catalunya. Grop nacionalista radical de Santiago (1907-1932)”, de Fermí Rubiralta, una presentació a càrrec de l’historiador Marc Santasusana i celebrada a l’Espai Cultural Pere Stämpfli. D’altra banda, es va presentar també el llibre ‘Olèrdulae', a la Sala Gòtica del Museu de Maricel, un recull de contes del Penedès recollits per Bienve Moya i Domènech editats per El Cep i la Nansa en col·laboració amb el Consell Comarcal del Garraf, i amb presentació de Jordi Cubillos.

També diumenge, a la Sala Gòtica del Museu de Maricel es va presentar el recull de poemes i proses ‘Blau Marí’ d’August Bover, editat també per El Cep i la Nansa, amb presentació de Vinyet Panyella, escriptora i directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges.

 

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 19/04/2018