Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
13/06/2018

Platges i ports esportius de Sitges reben sis banderes blaves

null

Port d'Aiguadolç, Port Garraf i Port Ginesta, i les platges de Sant Sebastià, Terramar i Aiguadolç reben bandera blava de mans del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, en un acte celebrat a Port Garraf, unes distincions que se sumen a les certificacions de qualitat obtingudes EMMAS, ISO 14.001 i Biosphere.

Els tres ports esportius de Sitges, Port d'Aiguadolç, Port Garraf i Port Ginesta, així com les platges de Sant Sebastià, Terramar i Aiguadolç han rebut aquest matí la bandera blava durant l'acte de lliurament de les certificacions a les platges i ports de Catalunya de mans del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, celebrat a Port Garraf.

Les cinc banderes se sumen a les certificacions EMMAS i ISO 14.001 de que gaudeixen gairebé totes les platges urbanes de la vila i que valoren l'impacte mediambiental resultant de la gestió de les platges. Paral·lelament, les platges gaudeixen també de la certificació Biosphere que Sitges va aconseguir l’estiu del 2016 i que atorga l’Institut de Turisme Responsable, organisme vinculat a la UNESCO, soci de l’OMT (Organització Mundial del Turisme) i del global Sustainable Tourism Council.

L'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha valorat “l'esperit de col·laboració entre administracions per tenir a punt aquests equipaments i espais naturals a la façana marítima en l'inici de la temporada turística. És un plaer veure la feina feta, els treballs acabats, en matèria de sanejament, seguretat i salut pública, que hagin tingut tant bon resultat i, a més, que hagin estat certificats per la seva qualitat en la gestió".

Forns ha afegit que "aquestes certificacions són un reflex de fer les coses amb qualitat, de fer-les per a la ciutadania i per a les persones que ens visiten, tant d'arreu del país com d'altres països. Podem valorar que és una satisfacció de conjunt, de país i de veure que anem avançant per mantenir les quotes de qualitat".

Les platges de Sitges inicien la present temporada d’estiu amb el 90% dels serveis a punt, a l’espera del desplegament integral del servei de salvament i socorrisme que estarà implementat a la totalitat de les platges coincidint amb Sant Joan, quan ja es preveu l’alta afluència de visitants.

D’entre les novetats de temporada, les persones amb mobilitat reduïda disposen a la platja de la Barra del primer punt PMR (Persones amb mobilitat reduïda) adreçat a totes aquelles persones que requereixen d’una ajuda per entrar a l’aigua.


Catalunya rep 123 banderes blaves

El lliurament de les banderes blaves de Sitges ha tingut lloc a Port Garraf en el marc del lliurament de les distincions a un total de 101 banderes blaves a platges i 22 banderes a ports del conjunt de Catalunya, que atorga el jurat internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental).

La qualificació Bandera Blava contempla les mesures de gestió en zones de bany; millores dels sistemes de sanejament; així com altres mesures de control i inspecció del medi.

Durant l’estiu de 2017, prop del 93% de les zones de bany litorals van tenir una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, segons informa la Generalitat de Catañunya, mentre que el 5,5% restant va obtenir una classificació de bona.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 18/06/2018