Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
09/07/2018

El Centre Cultural Miramar acull la mostra retrospectiva de Pierre Tchetverikoff

null

La mostra, del fons benèfic de la Fundació Ave Maria, recull la trajectòria de l’artista, on està present la geometria, l’harmonia i la fotografia.

L’any 2016 va morir a Sitges Pierre Tchetverikoff, un artista reconegut a nivell internacional resident a Sitges des dels anys setanta. Dos anys després de la seva mort, Alain Peron, parella de l’artista, ha donat tota l’obra de Tchetverikoff al Fons d’Art de la Fundació Ave Maria de la qual s’ha organitzat la primera exposició pòstuma de l’artista i la primera retrospectiva que acull el Centre Cultural Miramar fins al 12 d’Agost. 

En la mostra, integrada per més de 60 obres, es pot veure l’evolució d’un artista on la seva pintura va néixer de la incorporació dels problemes de l'espai i de la llum a les possibilitats de l'art no figuratiu, eliminant formes rotundes i declinant a la geometria, en un joc constant entre el real i l'irreal, entre el pintat i no pintat. 

En la inauguració de l’exposició, la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, va recordar que “Sitges és un poble d’artistes i aquesta exposició retrospectiva  és una bona mostra d’aquest fet: una persona com Tchetverikoff, que va venir de França, s’hi va sentir molt a gust aquí i va deixar el seu llegat”. Tubau va remarcar que “sempre estem oberts a promoure l’art, i dels artistes de Sitges, que són el nostre capital cultural”.

Per a l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, “Sitges li deu molt als seus artistes, fet que ens posiciona com una vila oberta cosmopolita i que sap dialogar amb el món a través de la cultura. Hem de posar en valor tots els artistes, sigui quin sigui el origen però que han escollit a Sitges per viure-hi”.
El comissari de la mostra, l’artista Lluís Barbadillo. va recordar que “l’obra del Pierre sempre està d’actualitat, gràcies a les seves grans possibilitats que ofereix el seu art, i el  misteri que hi ha al seu voltant”.  

La historiadora de l’Art, Beli Artigas, va comentar que la primera exposició que va fer l’artista a la vila va ser “el  mes d’octubre del 1975”. Sobre la seva trajectòria “es reflecteixen vàries mirades: l’abstracció geomètrica de les seves visions de Paris, la simplificació d les seves estades al Japó, i el mediterrani, la llum, i l’harmonia que troba a Saint Tropez i després a Sitges. Són obres on la puresa de les formes neix d’una obsessió espai, la llum i la geometria”. Sobre això va recordar com evoluciona “Des de les figures planes amb el blanc de la tela fins a l’ampliació de textures i relleus i volums, i la utilització de fusta reciclada, que va suposar per ell noves dificultats amb un gran canvi, on va arribar finalment la fotografia”. 

La mostra de Pierre Tchetverikoff és una doble acció solidària, ja que el company de l’artista, Alain Peron, escultor, també ha fet donació de les seves escultures en el Fons d’Art de la Fundació Ave Maria, i que es poden veure en una exposició a la Capella de la Fundació Ave Maria fins al 22 de juliol. 

Horari Exposició Pierre Tchetverikoff

De dilluns a divendres de 10 a 15 h i de 18 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h i de 18 a 21 hores.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 16/07/2018