Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
19/03/2017

Xerrada-Col·loqui sobre el procés d’acollida als refugiats, dins les Jornades Soldidàries

Martí Rovira, de l’Ong Creu Roja a Catalunya, va comentar la necessitat de desplegar les polítiques d’acollida per facilitar l’integració dels refugiats.

Molts dels ciutadans d'Europa, i especialment els catalans van mostrar el seu recolzament als refugiats en la manifestació del  18 de febrer: #VOLEM ACOLLIR, que va aplegar a Barcelona més de 120.000 persones.

Els refugiats, de com se'ls està acollint i el tipus de refugiat que arriba a Catalunya, va centrar la xerrada-col·loqui, celebrada dissabte, a la Societat El Retiro, dins les Jornades Solidàries. El ponent va ser Martí Rovira, que des de fa uns anys, treballa en l'acollida de refugiats de l'Ong Creu Roja a Catalunya i és un referent en aquest tema.

Martí Rovira va  destacar la importància que les polítiques d'acollida des del govern conjuntament amb les ONGs, es despleguin, com la integració d'aquests refugiats en el teixit social de cada poble o ciutat que acull. Aquí, els ciutadans i les ciutadanes tindrien un paper important. En aquest aspecte s'ha pensat en la figura del mentor, persona que ajudaria al refugiat en aquesta integració social al lloc on arriba.

A Sitges, segons va explicar la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell ja s'han aconseguit 2 pisos per acollir a dos famílies de refugiats. En aquest moments s'estan buscant persones que vulguin fer aquest acompanyament per afavorir la seva integraci. Per això es va remarcar que “amb la col.laboració de tots, podrem fer realitat el que Sitges pugui ser de veritat, Vil.la Refugi”

Més informació:

> Galeria d'imatges al flickr

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 19/03/17