Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
12/09/2018

Comença el curs escolar a Sitges amb 2.105 alumnes

null

Els centres educatius continuen la implementació del model educatiu, l’anomenada Escola Nova 21, en un nou curs, en què s’estrenaran dos projectes de música i dansa dins el currículum dels estudiants.

Els centres educatius de Sitges han tornat a obrir les portes aquest dimecres amb 2.105 alumnes, dels quals 1.338 són de Primària i Infantil i 767 són d’ESO i d’instituts. Durant l’estiu les escoles s’han reformat amb una inversió aportada per l’Ajuntament de Sitges de 210.000 euros. 

Algunes de les obres han servit per reprendre el procés de transformació educativa del programa Escola Nova 21. Aquest canvi cap a un sistema educatiu avançat, que posa al centre els alumnes i l’aprenentatge vivencial.  Les quatre escoles públiques de Sitges continuen aquest curs 2018-2019 la implementació d’aquest canvi de model pedagògic.  

Els estudiants de segon cicle de l’educació infantil, l’educació primària i l’educació secundària obligatòria tornen a les aules aquest dimecres, mentre que l’inici de curs per a l’alumnat del batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà i de grau superior serà el 14 de setembre.


Dansa Ara i Música en comunitat: Cada nen, un instrument 

Una de les novetats d’aquest curs és la incorporació de la música i la dansa, dues disciplines artístiques en el currículum dels alumnes. El projecte Dansa ara està pensat per a alumnes de tercer de primària de totes les escoles de Sitges i es realitzarà per primera vegada amb la participació de prop 200 alumnes. Al llarg de l’any l’alumnat aprendrà habilitats rítmiques i moviments mitjançant la dansa contemporània per potenciar aquesta expressió artística com una eina de comunicació més. Les classes culminaran amb un acte conjunt a final de curs amb els participants de les diverses escoles.

L’altre projecte de Música en comunitat: Cada nen, un instrument està coordinada per l’Escola Municipal de Música i s’adreça als alumnes de 4rt a les Escoles Esteve Barrachina i Maria Ossó i es preveu que el curs vinent també ho facin els alumnes de 5è d’aquestes dues escoles i es puguin anar incorporant les altres escoles de primària: Agnès, Utrillo i Pia. Preveu ensenyar als alumnes a tocar instrument musicals de vent o percussió amb l’objectiu de crear una orquestra amb nens i nenes d’aquestes dues escoles de primària. En els propers anys es vol continua el desenvolupament d’aquest canvi no només a l’escola primària sinó també a l’infantil i secundària pels resultats socials, educatius i artístics que té en altres municipis catalans. La repercussió d’aquest projecte està relacionat amb l’educació en valors, el treball en equip , de respecte. 

Les escoles començaran l’activitat escolar el 12 de setembre i el curs s’acabarà el 21 de juny.


L’Escola Agnès de Sitges  

L’Escola Agnès de Sitges inicia curs amb el començament també aquest mes de setembre dels tràmits administratius per poder començar les obres de construcció de l’edifici del centre. El regidor d’ensenyament ha assegurat que les obres de l’edifici del centre educatiu començaran a finals d’aquest any tal com té previst la Generalitat de Catalunya.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 20/09/2018