Notícies

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
03/12/2018

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra de Sitges activen el dispositiu Grèvol

Els dos cossos de seguretat posen en marxa un operatiu especial per a les Festes de Nadal que finalitzarà el 15 de gener, una vegada hagi acabat el període de rebaixes.


La Policia Local de Sitges i els Mossos d’Esquadra han posat en marxa el Programa Operatiu Estacional (POE) Grèvol amb motiu de les festes nadalenques en què s’intensifica l’afluència de gent als carrers. Des de l’1 de desembre i fins el 15 de gener, s’intensificarà la presència policial uniformada en els principals eixos comercials, polígons i zones d’oci nocturn amb patrulles mixtes i a peu, per prevenir fets delictius com furts, robatoris o estrebades, i augmentar alhora la percepció de seguretat.

Els principals objectius del Pla de seguretat són prevenir i reduir la delinqüència, garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària, garantir el desenvolupament de les activitats que es fan en aquestes dates de Nadal, sobretot les que tenen lloc en zones d’oci nocturn, i controlar la venda ambulant no autoritzada.

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, subratlla que el dispositiu “focalitzarà el patrullatge en aquells punt d’interès propis de les festes de Nadal, com pot ser el comerç o la restauració, per tal que gaudim com en els últims anys d’unes festes segures i cíviques”.

Els dos cossos de seguretat han explicat el dispositiu en el marc de la Junta de Seguretat Local que ha estat presidida pel Batlle de Sitges i on s’ha donat compte de les principals xifres de l’any.

Segons les dades conjuntes de Mossos d’Esquadra i Policia Local, els fets delictius han pujat un 2% en el període comprès entre el mes de novembre de 2017 a octubre de 2018, en relació amb el mateix període de l’any anterior. Tanmateix han pujat les detencions un 27’2% en relació al mateix període. Tot i que els robatoris amb força en general han pujat un 7’6%, cal assenyalar que baixen un 8’1% els robatoris amb força a domicili.

L’alcalde, Miquel Forns, ha destacat que “gràcies a la coordinació que es fa amb tots els cossos policials a través de la Junta de Seguretat Local, podem dir que Sitges continua sent un municipi segur. En algunes dades estem per sota de la mitjana de la resta de municipis de la demarcació de Barcelona i això és molt positiu de cara als residents i també per a les persones que ens visiten. I aquesta és la tasca que hem de continuar fent”.

Per altra banda, els robatoris als vehicles han incrementat un 24%. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sitges recorda la importància de mantenir fora de la vista els objectes de més valor i tenir cura, en general de totes les pertinences. Per insistir en aquest missatge, l’Ajuntament activarà una campanya de conscienciació a diferents zones del municipi amb senyalètica concreta.

Sitges se situa per sobre la mitjana de municipis de la província de Barcelona pel que fa a denúncies de trànsit, ja que s’han incrementat els controls. El nombre d’accidents a Sitges també se situa en la part més baixa en relació a la resta de municipis. En xifres, s’han reduït un 18’9% el nombre d’accidents de trànsit i no s’ha registrat cap víctima mortal en vies urbanes, per contra de la tendència general a Catalunya.

 

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 11/12/2018