Sitges tema a tema

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Benestar social i família > Notícies > Detall de la notícia

Benestar social i família

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
07/08/2018

L’Ajuntament de Sitges crida a respondre el qüestionari per elaborar el Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci i Festes

El qüestionari digital sobre abusos, assetjament i violència sexual en espais d’oci, és anònim i confidencial i es pot omplir a través de les xarxes socials i de la pàgina web municipal www.sitges.cat. L’objectiu és obtenir i analitzar la informació per estudiar la radiografia social de la vila.

Les regidories de Benestar i Família i de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges conjuntament amb l’Observatori Noctàmbul@s de la Fundació Salut i Comunitat i el suport de la Diputació de Barcelona, continuen el procés participatiu per elaborar el Protocol municipal davant les violències sexuals en espais d’oci i festes. 

En aquesta primera fase de diagnosi, l’Observatori convida a tothom a respondre un qüestionari confidencial i anònim sobre les vivències i les percepcions que succeeixen als llocs festius del municipi amb l’objectiu de recollir dades i posteriorment poder analitzar-les. La recerca vol detectar les dinàmiques que acompanyen sobretot els joves i en relació a les actituds, comportaments masclistes i sexistes, així com també conèixer la relació que tenen aquests hàbits amb el consum d’alcohol i altres substàncies.  A més, la recerca permet establir les bases del Protocol que haurà de permetre atendre i actuar en la intervenció d’aquestes situacions i donar eines als professionals perquè puguin respondre davant les diferents violències.

Les persones a partir dels 16 anys que viuen o surten per Sitges poden omplir el qüestionari que es pot trobar a través de la pàgina web municipal www.sitges.cat i a les xarxes socials. El temps per completar el formulari és d’entre 5 i 10 minuts. Té un format amb sistema de resposta dicotòmic -sí o no- que permetrà analitzar diferents variables. 

En aquesta fase participativa, també s’estan fent entrevistes a membres de diferents entitats de la vila. Al mes de juny es va reunir per primera vegada la comissió participativa i després de l’estiu es tornarà a trobar. En aquesta segona sessió  es torna a convidar a totes les entitats de la vila i a la ciutadania en general a participar activament en el projecte per construir unes festes lliures d’agressions sexistes a Sitges. Per demanar participar en aquesta segona trobada de la comissió, cal inscriure’s enviant un e-mail a l’adreça de correu electrònic igualtat@sitges.cat.

El Protocol davant les Violències Sexuals en Espais d’Oci i Festes

El Protocol davant les Violències Sexuals en Espais d’Oci i Festes és un document on es recolliran les actuacions vinculades a la prevenció, la detecció i l’actuació en espais festius al voltant de les violències sexuals.
El Protocol va iniciar el procés amb la fase de diagnosi el mes de març passat i la previsió és presentar el Protocol final al febrer del 2019. No obstant, per la Festa Major de Sitges ja es distribuirà material de sensibilització així com el circuit de detecció i actuació per donar a conèixer els passos a seguir i on adreçar-se en cas de patir o presenciar qualsevol agressió sexual i sensibilitzar a tota la ciutadania. 

El protocol es du a terme a través d’un grup motor amb personal tècnic de l’Ajuntament de Sitges i d’una comissió participativa on es convida a l’associacionisme i la ciutadania en general. Al final del procés també es farà una comissió política que validarà el protocol final.
Un cop l’Ajuntament tingui el protocol final, es presentarà a la ciutadania la diagnosi sobre dinàmiques pròpies de les violències sexuals ens contextos d’oci festiu a Sitges, també es farà una campanya comunicativa per donar a conèixer la guia d’accions a desenvolupar per combatre les violències sexuals, el protocol i el circuit específic d’actuació per Festa Major i festes populars, i 10 hores de formació.

El passat ple del mes de juliol es va donar compte de l’estat d’elaboració del Protocol davant les Violències Sexuals en Espais d’Oci i Festes.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 29/01/2019