Sitges tema a tema

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Benestar social i família > Notícies > Detall de la notícia

Benestar social i família

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
23/10/2018

La regidoria de Benestar i Família amplia els tallers d’autoprotecció i defensa personal per a dones

null

En el marc dels actes de commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la regidoria ofereix un taller introductori de defensa personal per a dones a partir de 16 anys els dies 12 i 19 de novembre. El taller complementa l’oferta que cada any s’organitza des de la regidoria per a dones que han viscut situacions de vulnerabilitat i de risc.

La regidoria de Benestar i Família amplia els tallers de Tècniques d’Autoprotecció i Defensa Personal femenina i l’obre per primera vegada a totes les dones que tinguin més de 16 anys (les menors hauran d’estar acompanyades d’una persona adulta responsable). L’objectiu és facilitar la capacitat de reacció, l’autoconfiança i l’autocontrol davant de situacions de risc. Seran dues sessions que s’oferiran els dies 12 i 19 de novembre de 19 a 21 h al Centre Cultural Miramar.

El taller, que serà gratuït, oferirà consells de seguretat i tècniques d’autoprotecció senzilles i efectives de defensa personal. Les inscripcions estan obertes i es poden formalitzar a través del telèfon 93 811 31 80 o bé enviant un correu electrònic a igualtat@sitges.cat indicant el nom, el telèfon, un correu electrònic i l’edat.

La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, manifesta que “hi ha una demanda creixent entre les dones del municipi, especialment, noies joves, que aposten per reforçar la seva seguretat i autoestima. Per això, hem considerat adient obrir la formació que fins ara fèiem i donar unes primeres pinzellades a un col•lectiu de dones més ampli. En definitiva, es tracta de donar eines a les dones per protegir-se de la violència masclista i fomentar la sensibilització de la societat en general sobre la lacra de la violència masclista que malauradament encara existeix avui dia”.

El taller introductori s’inclou en el marc dels actes de commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i complementa el taller anual de Tècniques d’Autoprotecció i Defensa Personal, que actualment té lloc cada dimecres fins al 7 de novembre. En aquest cas està adreçat a dones adultes de Sitges que es troben en situació de violència i tenen la voluntat d’autoprotegir-se.
 
El curs consta de cinc sessions impartides per la professora d’arts marcials i experta en la protecció de les dones, Maria del Carmen Vila Jiménez, en què ensenya estratègies i eines per saber reaccionar davant una situació de risc sigui a fora o dins de casa per així evitar l’agressió.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 29/01/2019