Sitges tema a tema

Mapa del web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Sitges tema a tema > Benestar social i família > Notícies > Detall de la notícia

Benestar social i família

Notícies

Enviar  
Imprimir
|
20/11/2018

Sitges recollirà la distinció ‘Ciutat amiga de la Infància’

L’alcalde de Sitges i la regidora de Benestar i Família recolliran el 27 de novembre la distinció ‘Ciutat Amiga de la Infància’ en un acte que tindrà lloc a Oviedo.

Sitges celebra avui 20 de novembre el Dia Mundial de la Infància amb l’obtenció del segell Ciutat Amiga de la Infància, que atorga UNICEF juntament amb el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social; la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA). L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, recolliran la distinció en un acte que tindrà lloc el proper 27 de novembre a Oviedo.

Sitges se suma a la Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància junt amb 114 nous membres entre els quals Sabadell, Santa Coloma de Gramenet o Martorell. Amb aquestes incorporacions ja són un total de 274 els governs de l’Estat integrats a la xarxa que es distingeixen situar la infància i adolescència al centre de la seva agenda i pla d’actuació. Segons UNICEF això suposa que el 41% d’infants viu avui en una Ciutat Amiga de la Infància.

Per a la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, “recollir aquesta distinció és el resultat d’una millora a Sitges en les polítiques enfocades a la infància. Exemples com el Pla Local de la Infància, la posada en funcionament del SIS, i l’increment de professionals destinats a infants i les seves famílies són alguns dels exemples d’un desplegament d’accions que beneficien directament als infants de la nostra vila”.

Una Ciutat Amiga de la Infància és aquella ciutat, poble, comunitat i sistema de govern local compromès amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents, seguint la Convenció sobre els Drets dels Infants, i promovent també una ciutadania democràtica amb i per la infància.

Una de les accions que Sitges ha dut a terme per assolir aquesta distinció és el Pla Local d’Infància 2018-2021 que preveu una trentena d’accions per millorar el benestar dels menors, entre les quals destaca la posada en funcionament del SiS (el Servei d’Intervenció Socioeducativa), l’arranjament de parcs infantils i la promoció d’activitats lúdiques per als adolescents. El document, aprovat per unanimitat al ple del mes d’abril, és un instrument viu que permet detectar les necessitats dels infants i els adolescents de la vila per tal d’ajudar a impulsar i planificar en els propers quatre anys les polítiques destinades a millorar el benestar d’aquest col•lectiu.


Altres actuacions en benefici de la infància

La regidoria de Benestar i Família treballa per vetllar pels drets dels infants i adol•lescents. Per aconseguir dur a terme aquesta tasca, s’ha ampliat l’equip d’educadors socials, també s’ha dotat de més pressupost per als ajuts de llibres i material escolar i s’han ampliat les ajudes per a les famílies nombroses.

Entre les accions, destaca també la posada en funcionament del nou Consell de les persones amb un grup específic d’infància i adolescència.

Enviar  
Imprimir
  |
© 2007 Ajuntament de Sitges
Pl. Ajuntament, sn. Tel. 938117600 / Atenció Ciutadana Tel. 010
Última actualització: 29/01/2019