Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

El Servei d’Intervenció Socioeducativa s’amplia amb la creació d’un nou grup destinat a adolescents de 12 a 14 anys

El Servei d’Intervenció Socioeducativa s’amplia amb la creació d’un nou grup destinat a adolescents de 12 a 14 anys
El Servei d’Intervenció Socioeducativa s’amplia amb la creació d’un nou grup destinat a adolescents de 12 a 14 anys
El centre continua el desplegament per atendre també l’adolescència amb la creació d’un grup de 12 a 14 anys que funcionarà dues tardes a la setmana per realitzar activitats. L'objectiu final del Servei d'intervenció Socioeducativa (SIS) és arribar a tota la població infantil i juvenil de 0 a 18 anys.

El Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) amplia els serveis amb la incorporació d’un grup d'adolescents de 12 a 14 anys. Fins a deu nois i noies podran participar en aquest col·lectiu que funcionarà dues tardes a la setmana per treballar en el desenvolupament de les seves habilitats, actituds i capacitats vinculades a les relacions socials, comunicació, treball en equip, socialització i tècniques d'estudi. Les activitats aniran dirigides a fer-les en grup, també es faran sortides pel municipi i per conèixer els recursos formatius, esportius i de socialització. 

 

El SIS oferirà, a més, tutories individuals amb cada adolescent i si cal amb els pares per a evitar conductes de risc, millorar la relació amb la família, evitar problemàtiques com el ‘bullying’ (l’assetjament escolar) i empoderar els nois i noies a través d’una atenció personalitzada.  

 

El Servei d’Intervenció Socioeducativa funciona des del mes d'octubre de l'any passat  amb infants de 3 a 12 anys. Actualment, atén una trentena d’infants i les seves famílies, i amb la incorporació del nou grup de 12 a 14 anys  s’ampliarà la cobertura a uns 40. La previsió és que a la tardor s’afegeixi un nou grup de joves de 15 a 16 anys. El centre, situat a la plaça de Catalunya i coordinat per un equip d’educadors, té l’objectiu de treballar amb infants de 0 a 18 anys per respondre a la necessitat d’un servei que atengui i doni resposta a la realitat dels infants i un desenvolupament de qualitat en totes les seves etapes. 


El  SIS és un recurs de serveis socials i agafa el relleu de l’antic Centre Obert El Rusc, tancat fa 7 anys. Aquest servei és gratuït per als infants que accedeixin al SIS derivats de Serveis Socials. Les famílies de la vila que vulguin apuntar els seus fills a les activitats del SIS poden fer-ho a través del pagament d’una quota mensual.

 

El servei s’ofereix fora de l’horari escolar i obre de dilluns a divendres, de dos quarts de cinc de la tarda a dos quarts de vuit del vespre. El projecte pedagògic del SIS inclou la realització de tallers i activitats per a infants, adolescents i conferències i xerrades per a les famílies durant el curs escolar de setembre a juny.