Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benestar i família
Facebook Twitter

Guia de serveis

guiaserveis.jpg

Guia de Recursos i Serveis

(pdf/17MB)

 

La Regidoria de Benestar i Família de l'Ajuntament de Sitges treballa amb l'objectiu de vetllar pel benestar de les persones posant l'accent en l'atenció dels col·lectius que es poden trobar en situacions de vulnerabilitat. La regidoria ofereix programes i recursos que es troben en aquesta guia des de dos serveis, el servei de Serveis Socials i el servei de Drets Civils, Dona, Igualtat, Cooperació i Acollida.

El servei de Serveis Socials té la finalitat d'assegurar la igualtat d'oportunitats i el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la seva vida. Els professionals implicats en el desenvolupament dels programes procuren la millora de les persones que per diferents motius travessen per un moment complicat, i tenen l'objectiu de potenciar la recuperació de la seva autonomia.

L'atenció comença amb accions dirigides des de la infància i la protecció dels seus drets, fins arribar a la gent gran, moment en que s'acompanya a les persones en el seu desenvolupament actiu i vital o es dona el suport necessari en situacions de dependència. Així mateix, es treballa pel desenvolupament de programes globals de sensibilització i prevenció a situacions vitals que poden posar les persones en risc (pobresa, drogues, manca de xarxa social de suport, etc).

El servei de Drets Civils, Dona, Igualtat, Cooperació i Acollida promou la igualtat de la ciutadania, la inclusió social i ofereix un suport a la persona que per raons diferencials de gènere, cultura, procedència o discapacitat pugui tenir alguna necessitat. L'equip professional d'aquest servei porta a terme diferents actuacions com l'atenció a la dona que pateix violència, l'atenció a les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals; l'orientació i inserció de les persones discapacitades i l'acollida i l'acompanyament a les persones nouvingudes per facilitar la seva integració al municipi.

Des d'aquest mateix servei també es busca la sensibilització i la promoció de la igualtat, la cooperació, la solidaritat, el respecte, l'acollida i el suport a la diversitat entre d'altres drets civils a través d'activitats, publicacions i recolzament a entitats del municipi.

Rere cada acció descrita en aquesta guia hi ha una tasca humana professional i respectuosa amb la privacitat de les persones que promou la millora de les famílies i facilita que aquestes tornin a dirigir les regnes de la seva vida.