Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El centenari de la Ciutat-Jardí de Terramar presenta un itinerari gastronòmic

Sitges presenta un menú gastronòmic per commemorar el centenari de la Ciutat - Jardí Terramar
Sitges presenta un menú gastronòmic per commemorar el centenari de la Ciutat - Jardí Terramar
Restauradors locals, conjuntament amb el Gremi d’Hostaleria de Sitges, recuperen receptes, plats i formes de cuinar de fa 100 anys amb motiu del Centenari de la primera Ciutat – Jardí de Catalunya, Terramar.

En el marc de la programació del Centenari de la Ciutat-Jardí Jardí del Terramar 1919-2019, s’ha presentat aquest cap de setmana una proposta gastronòmica que recupera receptes antigues de la vila. El Gremi d’Hostaleria de Sitges i 5 restauradors locals impulsen un itinerari gastronòmic per commemorar el centenari amb menús i receptes de fa cent anys amb productes de temporada.

Fins el 15 de setembre, es podran degustar les propostes gastronòmiques dels restaurants: La Salseta, Restaurant Acqua de Sitges, La Nansa, Pic Nic, i l’hotel Restaurant Hotel Me Terramar.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes en funcions, Rosa Tubau, ha explicat que “l’objectiu cel centenari és posar en valor la interdisciplinarietat que va suposar el projecte de Terramar del 1919 i com va afectar i transformar la població sitgetana de principis del segle XX fins arribar a dia d’avui. Aquest concepte noucentista esdevé encara viu amb Terramar i ara fem doncs un pas més amb aquesta proposta gastronòmica que ens permetrà reviure els gustos que hi havia a Sitges ara fa 100 anys”.

La coordinadora del centenari de la Ciutat-Jardí Terramar, Alba Gràcia, ha recordat que “un dels pilars del projecte l’any 1919 quan es va dissenyar la Ciutat- Jardí Terramar va ser el turisme i la voluntat d’atreure visitants per a Sitges. Per això, aquesta proposta gastronòmica girarà entorn a una oferta de tast experiencial recuperant un menú de la inauguració del parc hotel Terramar del 1919”.

Segons el gerent del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Àlex Eguía, “cadascun dels 5 restaurants ha fet una interpretació del menú que s’ha conservat de la inauguració de l’hotel Terramar al 1919 i d’altres banquets celebrats durant aquella època en aquest establiment”.