Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’Enterrament de Sa Majestat Carnestoltes posa el punt i final al Carnaval de Sitges

El Carnaval s’acomiada amb el tradicional comiat de Sa Majestat Carnestoltes Aliguinho I El Susodicho. L’acte va començar a l’Ajuntament amb una petita rua i va finalitzar amb la lectura del testament i una foguera a la platja de La Fragata.

Després de la llarga agonia de Sa Majestat Aliguinho I El Susodicho que es va poder anar veient al llarg del cercavila de la Plaça de l’Ajuntament fins a la platja de La Fragata, el Carnestoltes ha mort i ha donat pas a la Senyora Quaresma. Abans però de veure entre flames a Sa Majestat, el rei del Carnaval ha llegit les seves darreres voluntats amb el testament.
Amb un espectacular Castell de foc i l’arribada de la Senyora Quaresma, Sitges ha finalitzat el Carnaval de Sitges 2019, amb jornades intenses des de Dijous Gras fins a dimecres de cendra.
Sitges obria el comiat del Carnaval amb un cercavila de SA Majestat Aliguinho I El Susodicho, on representants dels set colors de la seva colla li van fer un conjunt de retrets d’aquesta setmana de bogeria i excessos.
Un cercavila presidit per camises verdes del Retiro i un llarg seguici de ploraneres, i les corts de la Reina del Carnaval i la Reina Infantil, que es va aturar a la platja de la Fragata, on es podia escoltar la cançó de Jeanette ‘¿Por qué te vas?’.
Un agònic i sense gaires forces, Carnestoltes va poder llegir el seu testament i les darreres voluntats, amb la presència de la mort a través d’un personatge. La mort finalment li va arribar, després de la qual es va iniciar un espectacular Castell de Foc.
L’arribada de la Senyora Quaresma i el sopar al Casino Prado i la xatonada a la Societat Recreativa El Retiro van posar el punt i final en aquest Carnaval de Sitges, protagonitzat pel bon temps i la manca d’incidències.