Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’exposició ‘Corpus, Flors i Tradició’ repassa una de les festes més tradicionals de la vila

La mostra, que acull la Sala Vaixells del Palau Maricel,  es pot veure fins el 30 de juny
La mostra, que acull la Sala Vaixells del Palau Maricel, es pot veure fins el 30 de juny
La mostra, que acull la Sala Vaixells del Palau Maricel fins el 30 de juny, recull segles d’història del Corpus a Sitges.

Des de fa dos anys Sitges està treballant perquè la Generalitat declari a la Festa de Corpus com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. En el marc d’aquest procés des d’aquest dissabte la Sala Vaixells del Palau de Maricel acull l’exposició ‘Corpus, Flors i Tradició’, que recull de forma integral amb documentació, audiovisuals i elements interactius, els 6 segles d’història de la festa a Sitges i els elements que la integren.

L’exposició està documentada i estructurada per Eduard Tomàs Sanahuja, estudiós de la festa i dissenyada per Anna Sànchez Torner, dissenyadora sitgetana. La mostra s’inicia travessant la “porta dels gegants” del Palau Maricel on estan situats els Gegants Centenaris, la seva ubicació històrica. Dins la Sala Vaixells el públic pot veure  una àmplia visió històrica de la festa, mitjançant documentació d’arxiu i publicacions, i fotografies de fons privats mai exposades. A més el públic pot participar de manera interactiva i fer una catifa de Corpus. L’Exposició es divideix en dues parts connectades entre elles: ‘La historia de la Festa’ i ‘La Festa i els seus elements’.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes en funcions, Rosa Tubau, ha destacat que ‘en el marc de l’objectiu d’aconseguir la declaració de la festa del Corpus com a Festa Patrimonial d’interès nacional, un gran pas és aquesta mostra, on es constata la gran quantitat de documentació i elements que ens endinsen una mica més a aquesta festivitat tant tradicional de la nostra vila’.

L’alcalde de Sitges en funcions, Miquel Forns, ha recordat que “aquesta mostra ens permet fer un repàs històric i fer-nos partícips del patrimoni que tenim sobre el Corpus. En aquest sentit, una festa amb aquesta trajectòria tant important cal preservar-la i llegar-la a les noves generacions, sense perdre els valors tradicionals”.

L’estudiós de la Festa, Eduard Tomàs, ha subratllat que “a la mostra hi ha documentació inèdita que fins ara no s’havia exposat mai. Tots coneixem el Corpus però era important aportar detalls, divulgar els orígens de la festa una mica més i remarcar la seva gran excepcionalitat”. La dissenyadora Ana Sánchez ha explicat que “un element molt present en la mostra és el cartró, ja que al Corpus aquest material es pot veure en molts moments de la festivitat”.

 

Horaris de l’exposició

Sala Vaixells del Palau Maricel

De dimecres a divendres de 17h a 20h

Dissabtes i diumenges d’11h a 14h i de 18h a 21h

Diumenge 23 de juny, dia de Corpus, obert de 10h a 21h