Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’exposició ‘Orquídies i Peixos’ mostra l’art més personal i introspectiu de l’artista sitgetana.

42 pintures i 2 llibres d’artista conformen la mostra que es podrà visitar fins al 26 d’agost al Centre Cultural Miramar.

La pintura de Marga Miret és la protagonista de la nova exposició instal·lada a la primera planta del Centre Cultural Miramar. La mostra titulada ‘Orquídies i Peixos’ s’ha inaugurat aquest dijous amb un acte presidit pel regidor de Cultura Tradicions, David Martínez i l’artista Marga Miret. L’estil figuratiu simbòlic de la pintora sitgetana és present a les tres sales que contenen 42 pintures i dos llibres d’artista.

El regidor de Tradicions i Festes, David Martínez, ha recordat durant l’acte inaugural que “fa 18 anys que la pintora sitgetana no exposava al seu poble natal, a casa, i, per tant, ens fa molta il·lusió el retorn de la seva obra a una sala d’art expositiva de Sitges. Potenciar els creadors locals és una de les nostres prioritats perquè volem que Sitges mantingui el seu caràcter de terra d'artistes”.

La pintora Marga Miret mostra ara a Sitges un treball molt personal i introspectiu, després d’haver exposat a Nova York i a Holanda en els darrers anys. L’any 2001 va exposar al pati noucentista de la Biblioteca Santiago Rusiñol i durant l’acte d’inauguració de la mostra ha afirmat que “és tot un luxe poder mostrar la meva obra al Centre Cultural Miramar, un espai expositiu de tanta qualitat”.

Les creacions estan repartides al llarg de tres sales i es poden veure tant obres obre tela com sobre paper. A la primera de les sales l’artista ha recordat que “parlo de la idea de llocs importants que han suposat algun fet important de la meva vida”. A la segona sala Marga Miret ha volgut mostrar el concepte de camí, com a procés, i com a manera d’aprenentatge. Segons la pintora, hi ha llocs, en els quals ha après i li ha agradat el que ha vist. Miret ha dedicat la tercera sala a l’obra sobre paper i assegura que “és una producció important on he pogut experimentar. M’agrada el concepte d’esboç ja que és realització més fresca i directa”. L’artista assegura que “la meva obra la tanca l’espectador quan la veu. Totes les obres estan pensades perquè els espectadors les tanquin”.

La regidoria de Cultura organitza l’exposició ‘Orquídies i Peixos’ de Marga Miret i ha programat visites guiades el 7 d'agost a les 18 hores i els dies 14 d'agost i  21 d'agost  a les 18 i les 19 h amb l’objectiu que l’artista sitgetana pugui divulgar i donar a conèixer tant les seves obres com el seu procés creatiu.

 

Visites guiades a l’exposició 'Orquídies i Peixos'

 

Dia: 7 d'agost a les 18 h 

Cal fer inscripció prèvia a cultura@sitges.cat

 

Dies: 14 d'agost i  21 d'agost 

Hores: 18 i 19 h 

Cal fer inscripció prèvia a cultura@sitges.cat

 

Exposició 'Orquídies i Peixos'

Lloc: Centre Cultural Miramar

Horari: De dilluns a divendres 10 a 15 h i de 18 a 20 h

Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h i de 18 a 21 h

Entrada lliure