Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La pintora Marga Miret plasma el seu llenguatge plàstic en una mostra al Centre Cultural Miramar

La pintora Marga Miret plasma el seu llenguatge plàstic en una mostra al Centre Cultural Miramar
La pintora Marga Miret plasma el seu llenguatge plàstic en una mostra al Centre Cultural Miramar
L’artista sitgetana inaugura avui l’exposició ‘Orquídies i Peixos’ a les vuit de la tarda a la primera planta del Centre Cultural Miramar. La mostra aplega 42 pintures i 2 llibres d’artista. Les obres, realitzades entre el 2017 i el 2019, plasmen un estil figuratiu simbòlic molt personal i introspectiu.

La pintora Marga Miret inaugura aquest dijous l'exposició 'Orquídies i peixos' a Sitges, el seu poble natal, després d’un silenci de 18 anys a les sales expositives de la vila. L’acte d’inauguració serà a les vuit de la tarda al Centre Cultural Miramar. L’artista sitgetana reconeix que “estic molt contenta i il·lusionada d'exposar a Sitges, d'on sóc, on he viscut i he crescut”. 

En total es podran veure 42 pintures i 2 llibres d'artista, unes obres que han estat creades entre el 2017 i el 2019. Marga Miret afirma que “l'obra dels dos darrers anys té un mateix fil, un mateix tipus de treball, un mateix llenguatge plàstic”. La pintora crea els quadres a partir de la mirada cap a l’interior de les seves vivències i dels seus paisatges. En aquest treball que presenta ara ofereix un art molt personal i introspectiu.

La mostra s’estructura en tres eixos: la primera sala està dedicada a la idea de Lloc (estructures arquitectòniques, paisatges imaginaris o les pomeres de l'àvia que retraten les seves arrels i  la seva pertinença a un lloc). La segona sala està relacionada amb el concepte de Camí (el viatge, l'aprenentatge i l'experimentació). I la darrera sala està dedicada bàsicament a l'obra de paper. El color blau, el blau de Sitges, també és molt present al llarg de tota la mostra com a referència del mar mediterrani.

En el seu llenguatge plàstic hi inclou també paraules, que són importants per als quadres, com: ‘oor’, ‘aprendre’, ‘llegir’, ‘pensa’, ‘pintar’, ‘escola’, ’mar salada’. La paraula escrita forma part de la part plàstica de l’obra perquè la cal·ligrafia té una estètica. I la paraula, com a element, dóna també sonoritat als quadres.  

En aquesta col·lecció de quadres es recullen elements molt sensorials, parla de  les olors, dels colors, dels sabors i de la sonoritat de les paraules. La pintora ha utilitzat la tècnica mixta damunt de paper i damunt de tela ja sigui amb collage enganxat, grafit i llapis, acrílic o cera per buscar textures i donar-li volum. Marga Miret destaca que: “al meu estil és important el color perquè estructura molt la imatge final, que queda reforçada per la línia de grafit i la línia rascada damunt la pintura”. 

L’artista ha pintat des de petita i reconeix que "pinto quan sóc més feliç. M'ho passo bé pintant”. Després de tenir tan clar la seva vocació va llicenciar-se en Belles Arts. Des de fa molts anys, Marga Miret compagina l’activitat artística amb la seva professió com a professora d’art. Per a l’artista, "el món de la pintura és més íntim, la pintura és més personal i a través de la docència miro de millorar el món i col·laborar en la seva transformació. Ensenyar art és ensenyar a pensar diferent". 

Al llarg de la seva trajectòria ha exhibit el seu treball més enllà de Sitges i a ciutats com Vilanova, Vilafranca i a Barcelona, entre d'altres. En els darrers dos anys ha exposat també a Nova York i a Holanda.

La mostra es podrà visitar fins al 26 d'agost al Centre Cultural Miramar. I a la tardor,  Marga Miret continuarà amb nous projectes com l'exposició que farà a la galeria Tangram de Barcelona que a partir del 9 d'octubre i durant tot el mes.

 

Exposició ‘Orquídies i Peixos’ de Marga Miret

Del 25 de juliol fins al 26 d’agost

Centre Cultural Miramar

Horaris:

De dilluns a divendres 10 a 15 h i de 18 a 20 h

Dissabtes, diumenges i festius

D’11 a 14 h i de 18 a 21 h

 

Visites guiades a l'Exposició 'Orquídies i Peixos'

Dies: 31 juliol, 14 d'agost i  21 d'agost 

Hores: 18 i 19 h