Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Exposició de Francesc Sillué

Exposició 'Redós dels meus somnis' de Francesc Sillué, primera planta del Centre Cultural Miramar

 

Dates: Fins al 26 de maig 

Horaris: de dilluns a divendres de 10h a 19h

Dissabtes, diumenges i festius: d'1h a 14h i de 16h a 19h

Lloc: Centre Cultural Miramar - 1a planta

 

Francesc Sillué, mestre del paisatge urbà

La mostra realitza un recorregut pels gairebé seixanta anys de trajectòria de Francesc Sillué, un mestre del paisatge urbà, qui convida a compartir els seus moments de plenitud a través de les ciutats i personatges que coneix i estima.

L’artista Francesc Sillué (Barcelona, 1936) pinta professionalment des de l’any 1959 quan va arribar a París, on va residir durant 5 anys. Al llarg de la seva dilatada carrera, Sillué s’ha inspirat per plasmar el ritme de les ciutats que visita, entre les quals destaca la Ciutat de la Llum, on l’any 1962 va realitzar la seva primera exposició. Segons Maribel Navarro, comissària de la mostra,

 

“Sillué va experimentar a París amb la bohèmia i l'abstracció, alhora que entra a formar part del grup d'artistes denominat «Nous valors».

 

Encara que, després de diverses exposicions marcades per la tendència informalista del moment, Sillué inicia el camí que el portarà cap a un figuratiu personal i lluminós que li ha permès demostrar el seu domini de la composició, la perspectiva i el color”.

La seva trajectòria també ha estat vinculada a altres ciutats on ha viscut com Bergen, Londres i Sitges. La mirada de l’artista observa en tots aquests indrets des de mercats a l’aire lliure, places i carrers fins a personatges que transiten per aquests indrets.

Segons Navarro, “Sillué ha sabut representar un realisme de sensacions evocades pels escenaris que descobreix i que ens transmet evitant recursos excessivament complexos. Si bé la minuciositat amb la qual treballa li ha portat a adaptar-se a diferents llenguatges i així transmetre en cada dècada l'essència de les històries sobre les quals construeix la seva pròpia realitat. Una veritat despullada d'artificis encara que carregada de vitalitat i caràcter que, als seus últims treballs, es transforma en llibertat per atrevir-se a investigar nous camins artístics”.

Francesc Sillué assegura que

 

“sempre he pensat que l’artista busca una cal·ligrafia, una manera d’escriure. Jo tinc una manera d’interpretar la imatge basant-me en el concepte. Ara el que jo pinto és figuratiu, però cada vegada menys figuratiu i més conceptual”.

 

L’exposició també remarca la riquesa de color. Sillué també remarca que “He passat de treballar amb colors bàsics a utilitzar ara una explosió de colors amb els quadres de les nova etapa conceptual que he iniciat des de fa uns anys. És el tema que porta a l’explosió de color i pel moviment”. 

El pintor ha exposat a França, Noruega, Regne Unit, Amèrica del Nord, Suècia, entre d’altres països. L’any 2014 va realitzar una mostra al Centre Cultural Miramar de Sitges.