Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Música

texas_2.jpg

 

Festival Jardins Terramar

El Festival Jardins de Terramar reuneix de juliol a agost figures reconegudes del món de la música juntament amb la creativitat i el talent local. El certamen compta amb dos espais diferenciats: l’Auditori, on actuen els caps de cartell, i el Village on es realitzaran sessions de DJ’s, actuacions de grups locals exhibicions de dansa i exposicions.

El festival compta amb un espai per a la creativitat i el talent local que complementés l’oferta musical del certamen i li donés un to especial i únic. Estem convençuts que aquest binomi esdevindrà un tret diferenciador respecte altres festivals musicals d’estiu del país”.

Paral·lelament, el festival potencia l’entorn natural i patrimonial dels Jardins Noucentistes de Terramar que el 2018 van complir cent anys.

 

Sitgestiu Cultural

Òpera, jazz, clàssica, tallers i rutes. Tot això es podrà gaudir en una nova edició de Sitgestiu Cultural, que s'iniciarà oficialment dilluns 1 de juliol i que es va presentar divendres al Museu Romàntic.

Fins al mes de setembre, el pùblic podrà gaudir d'una programació molt variada.  A més dels espais habituals (Palau Maricel, Museu Romàntic i parròquia) s'han incorporat la Fundació Stämpfli - Art Contemporani i l'ermita de Sant Sebastià.

Les propostes musicals es dividiran en els concerts (de clàssica, òpera, jazz, pop i música medieval), junt amb les visites guiades i tallers, que  configuren la proposta cultural estable de Museus de Sitges.

 

Jazz Antic Sitges

Un festival de Jazz que va néixer amb vocació de consolidar-se com a referent en el calendari cultural i festiu sitgetà a través de la música originària de Nova Orleans serà la protagonista del festival que se centrarà en el jazz antic o dixieland.

Es programen concerts gratuïts al carrer, cercaviles, dinars i sopars amenitzats amb bandes de jazz, i una jam session amb la participació de tots els músics convidats al certamen. El Festival pretén ser un punt de trobada de tots aquells músics que es dediquen al jazz tradicional a Catalunya.

Amb l'objectiu de fomentar el coneixement i els valors del jazz de Nova Orleans entre els joves músics de la vila, s'oferiran audicions escolars sobre els orígens i la història del jazz, s'organitzaran classes i xerrades sobre aquest llenguatge i es farà una jam session mensual.

 

Caramelles

Els tres grups de Caramelles de Sitges ofereixen als vilatans per plantar-se a peu dels balcons de les seves cases, o les cases dels seus amics i familiars, per Pasqua, i oferir-los el seu repertori de cançons, un repertori que es fa acompanyar per diversos instruments musicals.

Antigament, el caramellaires recorrien les cases anunciant la bona nova de la Resurrecció de Crist. A canvi de la notícia, els veïns obsequiaven als cantaires amb ous, botifarres i altres, cosa que indicava que la Quaresma s'havia acabat. Una cistella, lligada al capdamunt d'una llarga vara, arriba fins al balcó de l'homenatjat, el qual deixa el seu donatiu.