Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Pia reinterpreten obres dels museus de Sitges per crear una exposició

L'exposició 'Una imatge val més que mil paraules?' exhibirà 14 treballs artístics divendres 7 de juny a les 12 h al pati de la Biblioteca Santiago Rusiñol. Els estudiants han reinterpretat algunes de les obres dels Museus de Sitges des d'un punt de vista artístic científic, social. Aquest projecte és l'itinerari d'aprenentatge interdisciplinari de 4t d'ESO que forma part del projecte SUMMEM d'Escola Pia de Catalunya, en el qual els alumnes fan recerca de temes actuals a partir d'un seguit d'obres que es poden trobar als museus locals.

Cinquanta-set estudiants de 4 d'ESO de l'Escola Pia exhibiran el divendres 7 de juny a les 12 hores l'exposició 'Una imatge val més que mil paraules?' al pati de la biblioteca Santiago Rusiñol. Els 14 treballs dels joves analitzen des d'un punt de vista artístic, científic i social obres dels Museus de Sitges. Els quadres reinterpretats són  creacions d'artistes de renom com 'Ball Moulin de la Galette' de Ramon Casas, 'La cursa de Braus' de Pablo Picasso,  'La Processó de Sant Bartomeu' de Felip Massó i Falp, 'Platja de Sitges' de Joan Batlle i Amel, 'Estació de Sitges' de Joan Roig i Soler, 'La recol·lecció de la Malvasia' de Joaquim de Miró, 'Vista del Baluard i platja des d’El Greco' de Joaquim de Miró. Els alumnes de 15 i 16 anys també s'han inspirat en les creacions de Santiago Rusiñol com 'La nena de la Clavellina, 'La Morfina', 'La casa de préstecs',  'Granadina', 'Retrat de Modesto Sánchez Ortiz', L’Auca del Senyor Esteve' i 'Cementiri de Montmartre'. 

Aquesta mostra dels alumnes de 4t d'ESO és un Itinerari d'Aprenentatge Interdisciplinari que forma part del projecte SUMMEM d'Escola Pia de Catalunya, en el qual els alumnes han fet recerca de temes actuals a partir d'un seguit d'obres que es poden trobar als museus locals. Els quadres  han permès buscar informació de temàtiques com les addiccions, el rol de la dona, el poder de decisió, el territori  i el paisatge, el maltractament animal, la revolució tecnològica, l'ofici de periodista, l'oci i la multiculturalitat, entre d'altres. L'alumnat també ha treballat altres àrees del coneixement com les ciències socials i la química,  i han fet recerca sobre pigments i l'elaboració de les pintures. 

La iniciativa és fruit de la col·laboració entre l'escola, el Consorci del Patrimoni de Sitges i la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes amb l'objectiu d'apropar l'art als estudiants. Alhora a través d’aquesta proposta es vol donar més valor al patrimoni local i fer partícips els joves del que és el procés de creació d'un artista. 

Per dur a terme aquest projecte els alumnes van fer visites guiades especialitzades sobre les obres escollides i que s'exposen al Museu Cau Ferrat i el Museu de Maricel. Després de l'explicació dels quadres van fer una activitat de llançament a les terrasses del Palau de Maricel. El proper 7 de juny s'exhibirà el resultat d'aquest treball a través d'una mostra i els alumnes explicaran en dos torns els seus projectes davant la resta de companys, famílies i mestres a la Biblioteca Santiago Rusiñol. 

 

Galeria d'Imatges