Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

460 corredors participaran a cinquena edició de la Sitges Rock Trail

La sortida de les dues curses està prevista a les nou del matí des de l’Espai Jove
La sortida de les dues curses està prevista a les nou del matí des de l’Espai Jove
Les inscripcions s’han omplert dos mesos abans en la cursa curta i un mes abans en el cas de la llarga.

El proper dissabte 23 de Març, el Centre Excursionista de Sitges organitza la cinquena edició de la cursa per muntanya, la Sitges Rock Trail (www.sitgesrocktrail.cat). Es tracta d’un doble recorregut, de 12’5 i 27 quilòmetres, per camins i senders del massís del Garraf, amb sortida i arribada al Parc del Rocar.

Un total de 463 atletes d’entre 16 i 71 anys, un 20% dones, s’han inscrit per córrer per un entorn feréstec en un esdeveniment esportiu que busca donar valor a l’entorn natural de Sitges. Un 19% són de Sitges, i gairebé la meitat venen de la comarca. També hi ha participants d’altres parts de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Andorra, Barbastro, Bilbao o Zamora. També hi ha una persona inscrita resident a Leipzig (Alemanya).

El recorregut curt, anomenat Sitges Speed Trail, té un desnivell positiu acumulat de 450 metres, mentre que el llarg, la Sitges Rock Trail, compta amb més de 1000 metres acumulats positius. La cursa tornarà a formar part del Circuit Opens de Curses per Muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

L’expectació creada a l’entorn de la cursa ha fet que, malgrat la gran oferta de proves similars, les inscripcions s’hagin tornat a omplir dos mesos abans en la cursa curta i un mes abans en el de la llarga, com ha passat en les edicions anteriors.

La sortida de les dues curses està prevista a les nou del matí des de l’Espai Jove, que esdevindrà un any més centre neuràlgic de la cursa. Les dues curses compartiran un tram breu de recorregut. La Sitges Speed Trail pujarà cap a Mas Alba, enfilarà la serra del Gegant i ascendirà el Pacurri, abans d'adreçar-se cap al coll de Pota de Cavall, i d'allà i, com a novetat, els participants aniran cap a la Fita Grossa, una pujada rocallosa i tècnica. El retorn serà pel Gafarró i el camí de la Fita.

Per la seva banda, la Rock Trail pujarà pel camí de la Fita, anirà cap al Gafarró fins al puig d'en Boronet, baixarà cap a la pista de mas Quadrell, i per la font de Montseva es pujarà a la pista de can Planes. Des d'allà els participants es dirigiran cap al coll de Vallgrassa i al puig de Mata-rodona (que amb 407 metres és el punt més alt del recorregut). Després els corredors aniran cap a Jafre i els Masets, per pujar cap al coll de Pota de Cavall, i adreçar-se a la Fita Grossa (el tram més tècnic del recorregut). Els corredors de la llarga aniran després al coll d'Entreforc, per pujar al Pacurri, abans de baixar per la serra del Gegant fins a la meta de Sitges.

L’organització ha previst premis pels primers de cada categoria, i un dinar de germanor final pels voluntaris. Els dorsals s’entregaran al mateix espai jove, divendres 22 de 17 a 20h, i el mateix dissabte 23 de 7 a 8h. L’organització ha previst també un servei de dutxes al poliesportiu Pins Bens i al parc del Rocar hi haurà un espai d'animació, amb un rocòdrom inflable per als més petits. L’entrega de premis tindrà lloc a les 11:30h per la Speed, i a les 13h per la Rock. Més d’un centenar de voluntaris de diverses entitats i particulars, i diverses empreses i establiments de Sitges col·laboren amb l’esdeveniment, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

 

Programa previst

 

 

07:00 a 08:00 Recollida de dorsals a l’Espai Jove.

08:40 Obertura del calaix de sortida.

08:50 Briefing per megafonia.

08:55 Tancament del calaix de sortida.

09:00 Tret de sortida de les dues curses.

10:00 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Speed Rock.

11:15 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Sitges Rock Trail.

11:30 Entrega de premis pels corredors de la Speed Rock.

13:00 Entrega de premis pels corredors de la Sitges Rock Trail.

14:00 Paella pels voluntaris.

 

 Tota la informació sobre la cursa es pot seguir a través  de

 

www.sitgesrocktrail.cat

 

Facebook: Sitges Rock Trail

Twitter: @SitgesRockTrail

Instagram: @sitgesrocktrail

 

#Sitgesrocktrail19