Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes

Carnaval

El Carnaval de Sitges és una de les festes més multitudinàries que compta amb la participació de més de 2.000 disfressats que omplen els carrers de música i ball.

El Carnaval és la festa amb més disbauxa de les que se celebren a la vila. Comença el Dijous Gras amb l'arribo de Sa Majestat Carnestoltes i el corresponent predicot que escarneix la vida pública de la localitat.

El punt culminant d'aquesta festa són les rues de la Disbauxa i de l'Extermini, que se celebren, respectivament, el Diumenge i el Dimarts de Carnaval a la nit.

Aquestes rues tenen la seva rèplica infantil els mateixos dies a la tarda. La rivalitat entre les diferents colles que hi participen dóna molt lluïment a les disfresses.

Aquí cal destacar la més que centenària pugna entre les entitats Casino Prado Suburense i Societat Recreativa El Retiro. En Carnestoltes va acompanyat de la Reina del Carnaval, la qual és proclamada en un acte públic i tanca les rues abans esmentades.

A part de l'activitat al carrer, entitats i col·lectius de la vila celebren xatonades, balls, i altres activitats que complementen el programa d'actes oficial.

El Carnaval sitgetà s'acaba el Dimecres de Cendra amb l'enterrament de Sa Majestat Carnestoltes. Una comitiva fúnebre amb ploraneres i tot acompanya el difunt fins al passeig de la Ribera, on després de la lectura del seu testament és incinerat amb un espectacular castell de focs artificials. Acte seguit, les tradicionals xatonades acaben de tancar la festa.