Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Sitges acull la setena edició de la jornada BioEconomic sobre autoconsum i energies renovables i alternatives

La programació del BioEconomic compta amb xerrades sobre la certificació Biosphere; la transició energètica a Catalunya; la certificació forestal; l'energia fotovoltaica; el finançament crowdfunding, entre altres, per part de tècnics, professionals i experts de diferents organismes.

El Centre Cultural Miramar de Sitges acull divendres la setena edició de la Jornada BioEconomic que reuneix a professionals del sector de les energies alternatives en aquesta ocasió per debatre sobre les oportunitats de negoci i finançament a l'entorn de l'autoconsum i les energies renovables i alternatives.

BioEconomic a Sitges se celebra després que el Tribunal Constitucional ha aixecat la suspensió de la llei catalana del canvi climàtic i s'obre la via a que la Generalitat pugui començar a aplicar l'impost de CO2, una recaptació que repercutirà sobre el Fons Climàtic i el Fons de Patrimoni Natural, tots dos de nova creació per fomentar les iniciatives en aquests àmbits.

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, qui ha inaugurat la jornada, ha explicat que "la jornada ha esdevingut amb el temps una finestra al món que voldríem llegar als nostres fills per un món més net, saludable i respectuós amb l'entorn i amb els recursos necessaris assegurats per a tothom". Forns ha explicat que Sitges acompleix actualment amb la certificació Biosphere, que acredita la vila com a destinació.

Per la seva banda, el regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, ha manifestat que "la tecnologia és més una eina per cobrir necessitats. Hem de ser capaços de vendre tecnologies vinculades a models de negoci que comportin un impacte econòmic a la societat. D'aquí la importància de centrar-se en l’essència mateixa del negoci, aprofitant les finestres d'oportunitat". El regidor ha parlat també sobre efectes del canvi climàtic en municipis turístics del litoral i les polítiques de bonificació als projectes constructius compromesos amb la màxima eficiència energètica.

La programació del BioEconomic compta amb xerrades sobre la certificació Biosphere; la transició energètica a Catalunya; la certificació forestal; l'energia fotovoltaica; el finançament crowdfunding, entre altres, per part de tècnics, professionals i experts de diferents organismes. El tècnic municipal de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sitges, Xavier Garcia-Marquès, ha presentat una ponència explicant l’eficiència energètica com a factor destacat en la Certificació Biosphere a la vila.