Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Impacte ambiental

 

logobiosphere.jpg

 

Biosphere destination

Sitges compta amb la certificació de destinació turística responsable Biosphere Destination que acredita la vila amb el màxim reconeixement mediambiental i sostenible. La certificació Biosphere Destination es basa en un sistema que estableix criteris de qualitat i medi ambient i inclou requeriments de sostenibilitat com la responsabilitat social, la conservació dels béns culturals, la satisfacció de les expectatives dels turistes sobre el destí i la millora de la qualitat de vida de la població. L'Institut de Turisme Responsable (ITR), organisme vinculat a la UNESCO, soci de l'OMT (Organització Mundial del Turisme) i el global Sustainable Tourism Council, atorga la certificació.


 

 

emas.jpg

Declaració ambiental de les platges

Les platges de Sitges, Les Botigues de Sitges i Garraf tenen el certificat EMAS (Sistema Comunitari d'Ecogestió i Ecoauditoria), un sistema de gestió ambiental basat en normes de referència ISO 14001 i gestionat pels estats membres de la Unió Europea.

 

Declaració ambiental del sistema de gestió ambiental de les platges de Sitges 2017

(Pdf / 2,6Mb)


 

 

Analítiques de les aigües de bany

Darrera analítica de l'estiu 2018:

Període del 30 de juliol al 5 d'agost 

(Pdf / 109KB)


 

 

Mapa de Capacitat Acústica i de Soroll

L'Ajuntament de Sitges impulsa un pla de mesures per disminuir progressivament el soroll als carrers 1r de Maig, Santa Tecla, Pl. Indústria, Marquès de Montroig, Joan Tarrida i Bonaire, com a resultat de l'actualització del Mapa Acústic de Sitges, i impulsa també una ordenança municipal de sorolls

L'Ajuntament de Sitges ha actualitzat el Mapa de Capacitat Acústica i de Soroll, una actualització que estableix nous objectius de qualitat acústica per al municipi.

Aquesta actualització revela que a Sitges hi ha una zona que, per les seves característiques i els nivells de soroll actual, pot ser declarada acústica de règim especial (ZARE). La zona  comprèn els carrers 1r de Maig, Santa Tecla, Pl. Indústria, Marquès de Montroig, Joan Tarrida i Bonaire.

Amb la intenció de protegir aquesta zona, l'Ajuntament de Sitges posa en marxa un pla de mesures per disminuir progressivament el soroll dins aquest àmbit.

A més, impulsa una ordenança reguladora del soroll i les vibracions que té en compte els objectius de qualitat acústica.

Pla de mesures bàsiques per disminuir progressivament el soroll a l'ambient exterior de la zona acústica de règim especial (ZARE) de Sitges

  • Ordenança de Sorolls i Vibracions
  • Mapa de Capacitat Acústica i Mapa de Soroll del municipi de Sitges 2013

De compliment amb la normativa següent:

  1. Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica
  2. Decret 176/2009, de 10 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei esmentada