Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L’àmbit de l’ensenyament i la joventut, centraran la propera audiència pública del Pla Director d’Equipaments

El procés participatiu impulsat per l’Ajuntament de Sitges per contribuir a definir el futur Pla Director d’Equipaments continuarà dimecres vinent per parlar sobre les necessitats en Ensenyament i Joventut. D’aquesta manera, l’Ajuntament continua amb les sessions sectorials iniciades amb els àmbits la Promoció Econòmic, i la salut i l’assistència social.

El Saló de Plens de la Casa de la Vila acollirà el dimecres 30 de maig, a les 7 de la tarda, una nova audiència sectorial per parlar dels equipaments relacionats amb els àmbits de l’ensenyament i la joventut, en el marc del procés participatiu per contribuir a definir el futur Pla Director d’Equipaments de Sitges. Les persones que vulguin participar en aquesta sessió participativa cal que confirmin la seva assistència a través del correu participacio@sitges.cat.

Les audiències sectorials que conformen el procés participatiu han començat amb els àmbit de la promoció econòmica i la salut i l’assistència. El regidor de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Jordi Mas, reconeix que és indispensable “ fer una campanya de conscienciació per canviar la manera com la gent utilitza els serveis sanitaris” i sustenta que “el CAP de Sitges és el que menys queixes rep de tot Catalunya”.

La regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, ha repassat a l’audiència sectorial tots els equipaments vinculats a l’àmbit assistencial que té Sitges en l’actualitat i ha dibuixat les necessitats futures. Mireia Rossell ha recordat que “a la tardor hi haurà la reobertura del Centre Obert per a l’atenció dels infants, adolescents i famílies”. Per a la regidora “nosaltres creiem molt en el treball en xarxa. Veiem imprescindible que l’Ajuntament de Sitges mantingui la col•laboració amb les entitats que desenvolupen una tasca molt important des de l’àmbit del tercer sector”. Rossell afirma també que “l’Ajuntament està donant una bona resposta a es necessitats de la gent gran, tant al poble de Sitges, com a Les Botigues i Garraf”.

L’audiència pública va comptar amb un torn de precs i preguntes on els assistents van poder expressar les seves inquietuds sobre els futurs equipaments de Sitges pel que fa a la salut i l’assistència. Al llarg de les intervencions, els participants van reflexionar sobre la possible ubicació d’un nou CAP per a la vila de Sitges, també es va parlar sobre l’obertura de les urgències del CAP les 24 hores del dia, i sobre pisos tutelats per a persones amb dificultats, entre altres qüestions.

El Pla Director d’Equipaments parteix d’una primera diagnosi per conèixer la situació actual de Sitges. A partir d’aquesta fotografia, l’Ajuntament convida a tota la ciutadania major de 16 anys a aportar la seva opinió sobre les principals necessitats en equipaments que haurà de tenir Sitges fins al 2028.

Què és el Pla Director d’Equipaments?

El Pla Director d'Equipaments de Sitges és una eina de planificació que recull les necessitats i les disponibilitats del municipi en matèria d'equipaments i proposa un pla d'inversions a curt, mitjà i llarg termini per adequar i optimitzar les dotacions existents i, si cal, crear-ne de noves.

El document analitza la situació actual dels equipaments en el territori i fa un treball de prospectiva partint d'hipòtesis demogràfiques d'evolució de la població i d'un planejament urbanístic vigent. L’equip redactor format per l’arquitecta Cecília Ripoll i l’economista Romà Pujadas s’ha encarregat de fer l’estudi inicial.

El Procés Participatiu

El procés participatiu compta amb sis sessions participatives, on tots els ciutadans poden opinar sobre les prioritats del municipi en equipaments. La primera va servir per exposar el resultat de la diagnosi de l’equip redactor, la segona per parlar de la promoció econòmica, la segona per abordar els sectors de la salut i l’assistència, ara serà el torn de l’ensenyament i la joventut, el dimecres 6 de juny es tractarà l’àmbit dels esports i per últim el de la cultura, el 13 de juny.

Per tal de facilitar la participació de tota la ciutadania, l’Ajuntament també posa a disposició de tots els vilatans un formulari online que es pot omplir a través del web municipal, a l’apartat dedicat al procés participatiu www.sitges.cat/EquipemSitges. En aquesta secció, s’hi pot trobar tota la informació sobre el procés i documents tècnics que es posen a l’abast de la ciutadania per conèixer en profunditat tota la tasca d’anàlisi i prospecció que el Departament d’Urbanisme ha fet abans d’impulsar el procés participatiu per definir el futur Pla Director d’Equipaments.

El procés participatiu finalitzarà el 15 de juny, últim dia per omplir el formulari online. A partir d’aleshores, l’equip tècnic del Departament d’Urbanisme avaluarà les aportacions ciutadanes i les plasmarà en el document previ al Pla Director d’Equipaments, que posteriorment serà sotmès a la valoració tècnica i política, abans de ser aprovat definitivament pel Ple Municipal.