Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

La Fundació Carles Pi i Sunyer selecciona les reunions de barri de l’Ajuntament com a una “Bona Pràctica del Govern Local”

Aquestes trobades han representat una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica de la participació ciutadana segons la Fundació
Les reunions de barri, impulsades des de finals del 2004 per l’Ajuntament de Sitges, ha estat seleccionada com a una “Bona Pràctica del Govern Local” per la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals i el seu servei del Banc de Bones Pràctiques del Govern Local (BBP). En la comunicació d’aquesta distinció, la Fundació manifesta que “L’equip de coordinació del BBP ha valorat que aquesta experiència de les reunions de barris representa una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica de participació ciutadana”. Una de les finalitats del projecte del BBP és la construcció d’un banc d’experiències que operi com un sistema d’informació i difusió útil per als municipis. En aquest sentit, impulsa la creació d’una xarxa d’intercanvis de polítiques públiques que han estat estudiades per un equip d’experts en cadascuna de les matèries. Aquestes experiències pretenen esdevenir un referent i tenen com a finalitat la transferència de les bones pràctiques entre els ens locals, principalment en l’àmbit de quatre polítiques emergents en l’àmbit local com la immigració i convivència, la participació, la gent gran i el medi ambient. Les tres rondes de reunions entre l’equip de govern i els veïns dels diferents barris de la vila són una iniciativa que va néixer a finals del 2004 i que s’han allargat fins al passat mes d’abril. En aquestes trobades s’ha fomentat el sentiment de pertinença al barri i aquesta implicació ha repercutit positivament en la relació entre els ciutadans i l’administració municipal, en el marc de la participació ciutadana com un dels seus eixos prioritaris durant aquest mandat. Durant aquests dos anys i mig, l’alcalde Jordi Baijet i regidors de l’equip de govern han realitzat una seixantena de trobades amb els representants i veïns d’una vintena de barris i sectors de Sitges per explicar les actuacions realitzades o en procés en cada zona, intercanviar opinions amb els veïns i recollir suggeriments de cara a millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans.