Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Les Jornades solidàries reclamen la gestió de la compra pública ètica i responsable

La Torreta i el Centre Cultural Miramar van acollir la Fira d’entitats Solidàries i la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

Més d’una desena d’entitats van participar dissabte a la Fira d’Entitats Solidàries i Festa del Comerç Just i la Banca Ètica amb activitats com el taller de l’artista Isabel Pruna, el teatre de la Tija, la tradicional xocolatada i la lectura del manifest.

Un dels aspectes principals d’aquesta edició de les Jornades Solidàries ha estat la reivindicació del voluntariat. Segons la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, treballar entorn a la força del voluntariat "ha estat molt positiu ja que, per una banda, s’ha fet xarxa en les entitats; s’ha donat a conèixer més a nivell social la tasca d’aquestes entitats; i sobretot ha sigut molt positiu en el treball de les escoles que han realitzat projectes altruistes i solidaris molt interessants com el Banc de Sang o els projectes ecològics i de protecció dels animals”.

El manifest llegit per Montse Mon, de Sitges Solidari, emplaça a les administracions públiques "a sumar-se a la revolució quotidiana del consum responsable des de la gestió de la compra pública ètica i responsable. Aquesta vegada la revolució està a les mans dels qui gestionen els nostres diners i per això els hi demanem que apliquin clàusules socials en la contractació pública per tal que afavoreixin el creixement i la consolidació del comerç just i la banca ètica”.

A més, el manifest demana a les Administracions Públiques que "incorporin la Compra Pública Ètica i exigim que s’incloguin dins de tots els plecs administratius de qualsevol concurs públic clàusules socials de comerç just i banca ètica i que es valori, significativament, la no vulneració de drets i unes condicions de vida dignes en tota la comercialització, per tal de garantir una comercialització justa”.

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica va finalitzar a la tarda amb una taula rodona sota el títol “Per què ser voluntari?” on cinc membres de diferents entitats solidàries van participar compartint experiències com a voluntaris en àmbits com l'ajut a persones discapacitades, l'acompanyament a persones grans, la cooperació internacional i el recolzament a persones sense sostre.

Des de l'organització de Jornades Solidàries van explicar que la força del voluntariat és bidireccional: d'una banda, s’ajuda a canvia situacions i, poc a poc, transforma el món, però aquesta acció té un feed-back amb la persona voluntària, canviant-li la vida, fent que la persona sigui més conscient del que passa al seu voltant, i més capaç d’assaborir el seu dia a dia.