Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Alumnes del curs d’ajudant de cuina del projecte ‘Garraf Singular’ ofereixen el primer tast al Mercat Municipal

Alumnes del curs d’ajudant de cuina del projecte ‘Garraf Singular’ ofereixen el primer tast al Mercat Municipal
Alumnes del curs d’ajudant de cuina del projecte ‘Garraf Singular’ ofereixen el primer tast al Mercat Municipal
Una mostra de plats salats i dolços, organitzada en el marc del projecte ‘Garraf Singular’, ha permès aquest divendres gaudir d'una cuina de proximitat elaborada per joves d'entre 16 i 29 anys de la comarca del Garraf. ‘Garraf Singular’ té per objectiu fomentar la inserció al mercat laboral o bé el retorn al sistema educatiu per reprendre la formació.

Vint alumnes del curs d’ajudant de cuina i obrador del projecte ‘Garraf Singular’ han ofert aquest divendres una mostra de tast de productes al Mercat Municipal de Sitges. Els joves, d'entre 16 i 29 anys de la comarca, han acabat en directe l'elaboració de plats calents per demostrar la formació culinària que estan adquirint. Aquesta iniciativa gastronòmica ha permès degustar als ciutadans plats salats com mandonguilles amb sípia, arròs de muntanya amb costella i carxofes, croquetes de conill a la Royal i croquetes de bolets, mini burguers de pollastre amb salsa a la mostassa i mini burguers de pollastre amb salsa de tomàquet. La degustació també ha inclòs una selecció de postres ben dolces com brownie de nous i fruits vermells, el clàssic borratxo i mini tartaletes de crema i poma. A través d’aquesta mostra gastronòmica han posat en  pràctica els aprenentatges adquirits des del 18 de març a les instal·lacions de l'Escola d'Hostaleria de Sitges de l'Institut Joan Ramon Benaprès. L'acte ha comptat amb la l'assistència de l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell.

 

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha encoratjat els joves a treure molt de profit del curs per aprendre, ja que el seu coneixement serà molt beneficiós per a un municipi turístic com Sitges.

 

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha posat de relleu que “el projecte comarcal Garraf Singulars és molt important per a nosaltres perquè ofereix sortides professionals realistes a joves que volen dedicar-se a l’àmbit de l’hostaleria i al  manteniment de ports”.  

Per col·laborar amb aquesta proposta gastronòmica, l'Associació dels Paradistes del Mercat Municipal ha obsequiat els visitants amb begudes per a la degustació com sucs i aigües i també ha donat suport subministrant l'utillatge per al servei.

 

Els 19 joves que actualment realitzen la formació de cuina impartida per la cuinera i formadora Trini Gomez tornaran a oferir un nova mostra gastronòmica el proper 30 de maig a l'Espai Jove. El període de formació teòrica, en què també aprenen anglès des de l'àmbit de la comunicació, finalitzarà el 6 de juny i després faran pràctiques laborals en empreses de la comarca. Posteriorment, disposaran d'un acompanyament en la cerca d'ocupació en els establiments del territori. Durant la formació teòrica i pràctica, els joves tindran un assessorament individualitzat i una orientació professional per part d'una persona orientadora.   

 

El projecte Garraf Singular s'adreça als joves d'entre 16 i 29 anys de la comarca del Garraf i té l'objectiu de fomentar la inserció al mercat laboral o bé el retorn al sistema educatiu per reprendre la formació. En aquesta nova edició del projecte es contemplen set formacions especialitzades que s'imparteixen a diferents municipis de la comarca amb l'objectiu de reforçar les competències professionals de les persones joves desocupades i no integrades en el sistema d'educació o formació. A Sitges s'ofereixen els cursos de manteniment de ports i els d'ajudant de cuina per tal que els joves aprenguin les tècniques bàsiques, sàpiguen organitzar-se i treballar en grup  per complir amb les seves funcions.

 

El programa Garraf Singular compta amb 140 participants entre tots els municipis i està liderat per l’IMET de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb els Ajuntaments de Sitges i de Sant Pere de Ribes, l’empresa Pro-Activa Serveis Aquàtics, SL (ISEI), l’empresa RocRoi i l’Associació Entrem-hi, i el suport del Consell Comarcal del Garraf, en representació dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella. 

 

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.