Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avís de seguiment del COVID-19

Dimecres 11 març 2020

Cor2

 

Context a Sitges

L’Ajuntament de Sitges ha creat el passat dimarts 10 de març un comitè d'actuació per fer seguiment diari de l’evolució del coronavirus (Covid-19). Format per responsables polítics i tècnics, el comitè es reuneix diàriament per avaluar la situació i prendre les mesures que s’escaiguin, tant pel que fa a la ciutadania com a la protecció de les treballadores i treballadors municipals. El comitè està en contacte permanent amb el Departament de Salut de la Generalitat, que és l’òrgan responsable de la gestió del Coronavirus a Catalunya i l’encarregat de prendre les mesures necessàries per atendre les necessitats ciutadanes.

Amb aquesta mesura l’Ajuntament s’anticipa a les situacions que es puguin derivar de l’evolució de la malaltia a Catalunya. Entre les primeres accions adoptades, ja s’ha aprovat un protocol intern adreçat a tot el personal municipal.

Context a l'Estat / Context a Catalunya

 

Establiment de mesures preventives, de protecció i organitzatives pel Covid-19

La situació d’excepcionalitat i emergència provocada pel virus esmentat i l’impacte dels seus efectes en el municipi de Sitges incideixen directament en la prestació de serveis i l’activitat municipal. L’Ajuntament de Sitges ha adoptat des del primer moment diverses mesures, a través del Comitè d’Actuació davants la situació del COVID-19, fet que ha permès disposar de Protocols, disposar el tancament de serveis i establir règims d’horari i d’impuls al teletreball amb la rapidesa que la canviant situació requeria. Això ha permès adoptar un seguit de mesures organitzatives i preventives destinades a la protecció de les persones a través de la contenció del risc de contagi i a assegurar la continuïtat dels serveis municipals, amb lògica priorització dels serveis de caràcter essencial.

Decrets d'Alcaldia 292  /  503   /  761

Ampliació del calendari fiscal   /  Ajudes econòmiques   /   Mesures socials

 


Consells generals

Icones higiene
1. Adopteu mesures higièniques, com el rentat de les mans
2. No sortiu al carrer. Si heu de fer-ho, eviteu concentracions de persones i respecteu la distància de seguretat d'1 metre
3. Seguiu els consells de les autoritats sanitàries
 

#joemquedoacasa

Davant l’activació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents en potencial alt risc i seguint les instruccions de les autoritats sanitàries, es recomana posar-se en contacte a través de:

Coronavirus 061 / Emergències 112 / Consultes 012 

L’Ajuntament recomana a la ciutadania seguir els consells i indicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que es poden consultar als perfils oficials de les xarxes socials:

@salutcat   /   @AjSitges

L’Ajuntament de Sitges demana restringir l’atenció presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana i a aquelles oficines vinculades amb els àmbits de Benestar Social, i utilitzar els canals d’atenció telefònica i electrònica:

010  /  93 811 48 04  /  seu.sitges.cat

El servei d'assistència telefònica integral per la tramitació electrònica OAC360º ajuda a iniciar els tràmits 'on line' així com resoldre dubtes i possibles incidències a través del telèfon 93 026 72 25 de dilluns a divendres de 8.00 a 20.00 hores o el correu oac360@sitges.cat


 

 

Mesures de millora de la mobilitat al passeig Marítim

(Per passejar, fes esport i moure's en bus o vehicle)

L’Ajuntament de Sitges aplica noves mesures de mobilitat al passeig Marítim de Sitges (a l’alçada de l’avinguda Sofia fins al Terramar) per tal de millorar el trànsit de persones i vehicles al passeig i evitar concentracions.

L’Ajuntament de Sitges han prioritzat una gran zona de vianants al passeig Marítim de Sitges (a l’alçada de l’avinguda Sofia fins al Terramar)

 • 1 carril per passejar
 • 1 carril per córrer
 • 1 carril per a bicicletes
 • 1 carril per a vehicles (de sentit únic)

· El bus urbà L2 modifica les parades 14, 15 i 16
· Resta prohibit estacionar a tot el passeig Marítim, calçada al costat mar)
· Anul·lada les zones de càrrega i descàrrega

 


 

Reforç de la neteja de l'espai urbà

Icone desinfectant

L’Ajuntament de Sitges ha intensificat la neteja amb aigua i productes desinfectants als carrers, voreres, baranes i zones freqüentades de la vila, com el Centre d’Atenció Primària (CAP), mercat, farmàcies o residències.

S’ha reforçat la neteja de contenidors, especialment en aquelles parts que tenen més contacte amb els usuaris (com ara les manetes o les tapes) i de determinades zones de pas amb l’objectiu d’evitar els contagis.

Planell desinfeccio contenidors

Es recorda que s’ha eliminat el sistema de recollida de mobles i trastos vells i que s’ha tancat la deixalleria, i es fa una crida a la ciutadania perquè no deixi residus fora dels contenidors.

Per a urgències es pot demanar la recollida d’algún objecte voluminós puntualment a 938 94 75 25.

 

Més informació sobre la gestió de la recollida i neteja durant la crisi


 

Mobilitat

Icone bus

L'Ajuntament de Sitges distribueix un total de 1000 mascaretes quirúrgiques entre dimarts 14 i dimecres 15 d’abril per als treballadors que es desplacin a la feina en transport públic a l’estació de tren de Renfe i a la parada d’autobusos Can Robert a partir de les set del matí.

El transport urbà està reduit a Sitges per les restriccions de mobilitat a causa del coronavirus. Les tres línies (L1, L2, L3) de l’autobús urbà, que surten de la plaça de Eduard Maristany a tocar de l’estació de tren, oferiran serveis mínims de dilluns a divendres. Durant els caps de setmana el servei es redueix a només dissabte al matí i se suprimeix el dissabte a la tarda i el de diumenge. L'aforament dels busos es limita a: Bus Micro: 5p / Bus Midi: 10p / Bus estàndard: 20p / Bus particular: 30p

Horaris bus urbà   /   Horaris línies interurbanes

Els dies divendres 10, diumenge 12 i dilluns 13 d'abril no haurà servei de bus urbà


 

Mesures tributàries extraordinàries

Icone treball

L’Ajuntament ha adoptat un paquet de mesures extraordinàries pel que fa al cobrament d’impostos i taxes amb l’objectiu de contribuir a minimitzar l’impacte econòmic del coronavirus en les famílies, els autònoms i les empreses de Sitges. Algunes d'aquestes mesures són:

 • Aturada del cobrament de les quotes de determinats serveis municipals adreçats a les famílies (Escola de Música, llars d’infants o la piscina municipal)
 • Aturada del cobrament de taxes del teixit empresarial o comercial (llicències d’obres, l’ocupació de via pública, terrasses o mercats)
 • Ampliació del termini de cobrament d’impostos (IBI, vehicles, residus, etc)
 • Suspensió temporal de processos d'execució

Ampliació del calendari fiscal 2020


 

Recull de mesures econòmiques de suport als autònoms i treballadors

Icone treball

El servei de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sitges ha elaborat un quadre en què recull les mesures aprovades per les administracions supramunicipals per frenar l’impacte econòmic del Coronavirus. També es preveu una partida a ajudes per al sector turístic i ajudes a famílies.

Consulteu les ajudes


 

Creació de grups de Whatsapp entre comunitats de veïns i veïnes

Icone whatsapp

Davant la crisi del Coronavirus, ajudem-nos entre els veïns i les veïnes de forma segura. L'Ajuntament de Sitges proposa a les comunitats de veïns i veïnes aquest model per penjar a l'entrada de l'edifici i organitzar-se per ajudar-se en cas de necessitat.

Pensem sobretot en les persones grans que viuen soles o altre veïnat que pugui tenir alguna discapacitat o dependència, als
quals hem de preservar de sortir al carrer mentre duri aquesta situació.

Us proposem crear un grup de Whatsapp per mantenir-vos connectats i poder detectar qui té necessitat de suport i qui pot
ajudar.

Recordeu sempre prendre mesures d'higiene i prevenció de contagi en qualsevol contacte que mantingueu. Deixeu sempre una
distància d'1,5 metres entre persones.

Descarrega el model de graella (Cat / pdf)  /  Descarga el modelo de parrilla (Cast / pdf)

 

Cor coronavirus


 

Consells amb els nens/nenes a casa

Icone nens

Evitar el contacte amb població de risc amb majors de 65 anys; persones amb patologies cròniques i/o pluripatologia (hipertensió, diabetis mellitus, insuficiència renal, malalties cardiovasculars, càncer, MPOC...); i persones amb immunosupressió congènita o adquirida (també induïda per medicaments)

Adoptem les mesures amb serenitat i respecte pel bé de tothom.

El Centre d'Atenció Primària de Sitges ofereix el telèfon 671 460 163, de dilluns a divendres de 08.00 a 20.00 hores, per a consultes de Pediatria.


 

Iniciativa per als infants

Tot anirà bé

1
#joemquedoacasa

Quedar-te a casa és cuidar-nos!

2
Fer un cartell amb el #totaniràbé
Fer algún cartell o pancarta per penjar de les terrasses o posar a les finestres amb un arc de Sant Martí i un missatge d'ànims tipus 'Tot anirà bé' o 'Tot sortirà bé'

3
Penjar-lo a la finestra o balcó
Els altres infants també són a casa seva i faran un cartell

4
Veure els cartells dels altres infants
Animem-nos els uns als altres


 

Voluntariat

Cuidem-nos

Els serveis socials de l’Ajuntament de Sitges es posen a disposició de la ciutadania per valorar i oferir cobertura de les necessitats socials bàsiques acreditades sobretot d’accés a l’alimentació i tractaments mèdics.

Quan la prestació del servei s’hagi de fer a domicili i no estigui prevista dins del circuit habitual s’activarà la coordinació amb entitats socials i en cas que la necessitat augmenti es posarà en marxa la bossa de voluntaris i voluntàries. En aquest sentit s’anunciarà el servei del voluntariat mitjançant una comunicació especial.

L’Ajuntament de Sitges fa una crida per aconseguir una base de dades voluntaris i voluntàries entre 18 i 40 anys per repartir el menjar entre la gent gran i els infants vulnerables. Les persones interessades han d’omplir un formulari web a:

Inscripcions a:

www.sitges.cat/voluntariat

 

Contra la violència masclista

Cartell violencia idiomes

'Si sents que casa teva no és un espai segur o estàs patint tu i els teus fills algun tipus d'agressió, truca al 900 900 120, escriu a 900900120@gencat.cat o envia un Whatsapp al 671 778 540'.

Descarrega el cartell en Castellà, Anglès, Francès, Xinès, Urdú i Àrab 8 (pdf)

 

Recursos

Descarrega els consells sanitaris per a establiments (pdf)

Descarrega el cartell per a difusió del servei de voluntariat (pdf)

Descarrega el cartell per a difusió contra la violència masclista (pdf)

 


Afectacions en els serveis públics

Icone afectacions

Fase 2 / Des del 13 de març

(Manteniment inicial de la fase durant 14 dies)

 • El Centre d'Atenció Primària de Sitges ofereix el telèfon 671 460 163, de dilluns a divendres de 08.00 a 20.00 hores, per a consultes de Pediatria
 • Les tres línies de bus urbà es redueixen
 • El Mercat Municipal obre portes únicament els matins de dilluns a dissabte de 8.30 a 14.00h
 • El mercat dels dijous s'ha cancel·lat
 • L’atenció presencial a les dependències municipals s’ha tancat, tot i que s’ha reforçat i potenciat el servei telefònic del 010 i el 93 811 48 04 per atendre totes les consultes.
 • Tancament de centres d'ensenyament
 • Restricció de concentracions massives segons normes de la Generalitat: cancel·lació, suspensió o ajornament d'esdeveniments de més de 1.000 persones.
 • Potenciació dels sistemes d'atenció no presencial, telemàtics i telefònics a tots els serveis municipals.
 • Suspensió del servei de zona blava d'aparcament
 • Revisió de totes les agendes de visites als serveis municipals, suspensió o ajornament de les no necessàries.
 • Tancament dels Casals per a la Gent Gran i suspensió de les activitats que es realitzen amb aquest col·lectiu i que suposen sortides, reunions, concentracions, etc, a fi de protegir persones vulnerables.
 • Tancament de Centres Socials i Cívics
 • Tancament del Parc de Terramar
 • Tancament de l'Hort de Can Falç
 • Restricció de l'activitat pública, audiències, visites, reunions i qualsevol altra situació que en general impliqui la presència física, potenciant els mecanismes no presencials.
 • Els òrgans de govern necessaris realitzaran la seva activitat de forma tancada en espais ventilats i higienitzats, extremant les mesures de seguretat i de distància mínima entre els seus integrants.
 • Els Departaments Municipals ordenaran la seva activitat de forma de promocionar el treball a distància i no presencial.
 • Limitació de les visites domiciliàries i manteniment del Centre de Dia i del Menjador Social per a l'atenció de situacions imprescindibles i d'urgència.
 • Tancament de les instal·lacions esportives municipals i recomanació explícita i responsable del tancament de les instal·lacions privades (piscines, centres esportius, fitness, etc)

- Pavelló Poliesportiu de Pins Vens
- Camp de futbol Nou Pins Vens
- Camp de Futbol d'Aiguadolç
- Camp de rugbi de Santa Bàrbara
- Espai d'escalada Can Puça
- Piscina Municipal
- Consorci del Club Natació Sitges
- Pistes de Petanca del Rocà

 • Suspensió de les activitats del Servei d'Intervenció Socio-Educativa (SIS Plaça Catalunya).
 • Suspensió de totes les activitats formatives o d'esbarjo impulsades per l'Ajuntament (Escola de Municipal de Música, Escola d'Adults, Espai Jove), i recomanació explícita i responsable de tancament adreçada als operadors privats.
 • Suspensió de l'activitat formativa i ocupacional que es realitza a instal·lacions municipals (Nivell 10).
 • Suspensió d'activitats a les Llars d’Infants Municipals, per instrucció del Govern de la Generalitat.
 • Higienització continuada de totes les dependències municipals.
 • Cancel·lació del mercat ambulant dels dijous, amb excepció de les parades d'alimentació i extremant les mesures higièniques i de seguretat. Es manté el mercat del dissabte per garantir l’oferta alimentària.
 • El Mercat Municipal es mantindrà obert, extremant les mesures higièniques i de seguretat i hi haurà oberts els lavabos amb equipament higienitzant.
 • Tancament temporal i preventiu de les Biblioteques, exposicions a Centres Municipals i Museus de Sitges.
 • Tancament temporal de l’Oficina de Turisme.
 • Tancament del trenet turístic

Es revisaran i s'adaptaran contínuament les mesures per adaptar-les a la situació en curs en cada moment.

 

Altres afectacions

Sorea limita temporalment l'accés a les seves oficines i reforça els serveis d'atenció no presencial.


 

Cancel·lació d'actes

Actes ajornats

 • Fira d’Art
 • Festival de Jazz Antic de Sitges
 • Exposició de Montse Marcet i
 • Exposició de Matías Krahn Uribe
 • Espectacle familiar ’Ulissa’
 • Obra teatral ‘La Plaça del Diamant’
 • Festival de Pachwork (Previst inicialment el 12, 13, 14 i 15 de març / Sense dates noves)
 • Jornada de procés participatiu dels equipaments culturals prevista a L'Escorxador (Prevista inicialment el 12 de març / Sense dates noves)
 • Reunió veïnal per explicar l'evolució dels treballs sobre el nou camp poliesportiu de Pins Vens (Prevista inicialment el 18 de març)
 • Fira d'Art (Previst inicialment el 28 i 29 de març / Sense dates noves)
 • Visites arqueològiques (Previstes inicialment el 14 i 28 de març / Sense dates noves)
 • Fira Scrap (Prevista inicialment el 20, 21 i 22 de març / Sense dates noves)
 • Sitges Rock Trail (Previst inicialment el 21 de març / Ajornat al 3 d'octubre)
 • Campanya 'Comerç sobre rodes' (Prevista inicialment del 12 al 22 de març / Sense dates noves)
 • Tapa a tapa (Previst del 26 de març al 5 d'abril / Sense dates noves)
 • Homenatge a Ricard Salvat (Previst inicialment el 14, 21 i 29 de març / Sense dates noves)

 

Actes cancel·lats

 • Festa del Corpus
 • Dia Internacional de la Dansa
 • Mostra de Juanjo Sáez
 • Jornades de creativitat Slim Blanc
 • Òpera de Butxaca ‘L’Ocassione fa il Ladro’
 • Festival Jardins de Terramar
 • Caramelles
 • Processó de Divendres Sant
 • Exposició de calvaris
 • Ral·li Internacional de Cotxes d’Època (Previst originalment el 21, 22 i 23 de març)
 • Callejeras de Cádiz a Sitges (Previst inicialment el 29 de març)
 • Actuació castellera (Previst inicialment el 29 de març)
 • L'espectacle l'Art de la Fuga de la Camerata Eduard Toldrà (Previst inicialment el 22 de març)
 • Activitats culturals a les biblioteques Santiago Rusiñol i Josep Roig i Raventós
 • Partits i entrenaments de futbol de la Blanca Subur
 • Partits de futbol de la UE Sitges
 • Partits del Club Bàsquet Sitges
 • Partits i entrenaments d'hoquei del Club Pati Sitges
 • Partits i entrenaments del Rugby Club Sitges fins el 25 de març
 • Activitats de Gay Sitges Link fins el 27 de març
 • Activitats del Cau de Sitges durant els propers 15 dies
 • Serveis de secretaria, assajos i reunions de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges
 • Totes les activitats i centres d'informació de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona
 • Programació dels cinemes Prado i Retiro

 

Consells sanitaris

 

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu.

El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament, en un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris. 

Més informació i recursos a:

Tots els consells sobre el Coronavirus SARS-COV-2- Gencat