Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Notí­cies

L’Ajuntament de Sitges treballa en un document marc de pressupostos participatius

La regidoria de Participació i Transparència ja ha començat el treball amb diverses sessions amb tècnics i representants polítics dels partits del govern i de l’oposició. Entitats i associacions de la vila podran participar aquest dijous, 19 de gener, a les 18 h a Can Milà en una sessió informativa per contribuir a establir les bases per poder desenvolupar després uns pressupostos participatius.

La Pregonera 2023 convida a gaudir de més de cinquanta propostes culturals a Sitges

La programació de l’agenda cultural de Sitges, coordinada per la regidoria de Cultura, engloba exposicions, obres de teatre, dansa, concerts i espectacles familiars. Entre els espectacles destaquen ‘El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc’, ‘Strafalari’, ‘Celebraré mi muerte’, ‘El bon policia’, juntament amb els espectacles familiars ‘La casa més petita’ i ‘El passatge dels records’ i, també, els espectacles de dansa ‘Oblivion’ i ‘Solc’. Com a novetat s’afegeixen a la programació 2 podcasts de Radio Primavera Sound.

L’Escola Miquel Utrillo col·labora amb la campanya de donació de sang del 19 de gener

• L’alumnat de sisè de primària d’aquest centre educatiu promou aquesta iniciativa altruista i solidària en el marc d’un projecte pedagògic per conèixer el cos humà. • Els donants han de demanar hora prèviament a https://donarsang.gencat.cat/ per realitzar aquest gest senzill i voluntari en l’horari que triïn, de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores.

Sitges inicia una prova pilot per fer més educatius i accessibles els passos de vianants

La mesura consisteix en la col·locació de pictogrames a passos de vianants amb l’objectiu de fomentar l’educació i la seguretat viària entre les persones amb diversitat funcional.  La prova pilot ha començat als 7 passos de vianants més propers a l’Escola Esteve Barrachina, però l’objectiu de l’Ajuntament és estendre aquesta iniciativa a la resta de centres educatius de primària públics de la vila i a l'Escola Pia.

Estalvi energètic a les dependències municipals amb la instal·lació de bateries de condensadors

L’energia reactiva generada en alguns equipaments obligava a l’Ajuntament a pagar un excedent. Amb les bateries de condensadors s’evita aquest excedent i s’aconsegueix estalviar energia i reduir costos en la facturació.  Les bateries de condensadors s’han instal·lat a set equipaments, principalment escoles i centres per a la gent gran.

El concurs de lectura 'Puja al tren!' està en marxa novament a les Biblioteques de Sitges

La iniciativa s’adreça a nois i noies a partir dels 9 anys i té per objectiu per fomentar l’hàbit lector. Cada participant ha de llegir com a mínim tres llibres de gèneres diferents: terror, aventures, humor, experiències i clàssics. Les inscripcions estan obertes i es poden formalitzar a les dues biblioteques. El concurs finalitzarà el 31 de maig del 2023. Els participants rebran un diploma i entraran en el sorteig d’un premi literari.

Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges: “El projecte de Vallcarca és una gran oportunitat per al desenvolupament econòmic de Sitges”

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella i el regidor d’Urbanisme i Espais naturals, Eduard Terrado Pablo, han rebut avui a Francesc Sutrias, secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana. Vallcarca compren una superfície total de 49ha de les quals la cimentera actual ocupa 19ha. El projecte exposat per la propietat privada intervindria sobre 15ha, de les quals el 20% serien zona verda.

Sitges implanta el Passaport Edunauta per fomentar els aprenentatges fora de l’escola

El projecte acredita i posa en valor aprenentatges dels nens i les nenes fora de l’escola. Els infants de 4t de Primària podran accedir a activitats educatives obertes de la vila del gener al març del 2023 per poder acreditar els seus coneixements fora de l’aula amb la col·laboració de 6 entitats de la vila. El passaport comença a funcionar aquest dimarts amb la primera activitat de la mà de l’Escola Municipal de Música.

Carregant resultat