Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sitges dobla el número de platges amb la ISO 14.001

Passa de 6 a 13 el número de platges que compleixen amb els requisits de la norma d'estandardització internacional.

La temporada de platges s'inicia a Sitges aquest any amb 13 platges sitgetanes compten amb la ISO 14.001, el doble que l'any passat. El compliment de la norma d'estandardització internacional, certificada per Applus+ i vàlida per tres anys, se suma a la certificació SICTED a les mateixes tretze platges. Aquestes certificacions reflecteixen que l'actual model de gestió de les platges de Sitges és un model compromès amb la qualitat i de millora continuada.

L'objectiu per als propers anys és però més ambiciós. La gestió de platges vol assolir la implantació d'un sistema de gestió mediambiental que pugui avaluar inclús els efectes o l'impacte mediambiental de l'activitat a les platges, implantant pràctiques respectuoses amb el medi. Això suposaria un salt en la gestió de platges i donaria compliment de la normativa europea EMAS o Reglament Comunitari d'Ecogestió i Ecoauditoria.

Després de l'experiència pilot a Sant Sebastià, el sistema de dutxes i rentapeus electrònics per conscienciar als usuaris sobre l'ús racional de l'aigua i evitar els malbarataments, s'implementarà també a la platja Balmins. El valors recollits a Sant Sebastià al 2009 revelen un estalvi en el consum de l'aigua d'un 47% (840 m3 el 2009 davant els 1.241m3 de 2008).

En matèria d'equipaments, la temporada comença amb dos lavabos autorentables nous, que es van instal·lar a mitjans de la temporada anterior, situats a la Fragata i passeig Marítim, el procés de substitució i modernització de les guinguetes, la nova canalització d'aigües pluvials a la platja Balmins i a Sant Sebastià, la reparació dels accessos a les dutxes ubicades als espigons de la platja de la Riera Xica i de la Barra, i el manteniment general de bancs, rentapeus i armaris d'aixetes de pas d'aigua, a totes les platges.

Paral·lelament, s'han adquirit quatre cadires amfíbies noves, vuit pals per banderes, i s'han renovat els panells informatius que anuncien els serveis dels concessionaris.

En matèria de regeneració de platges, el Ple acaba d'aprovar la designació dels representants de l'Ajuntament a la comissió formada pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i l'Ajuntament de Sitges per la regeneració de la façana marítima de Sitges:

També s'ha presentat a la Generalitat el Pla d'Usos pels propers cinc anys, amb renovació total de les dades aportades, com cartografia, situació dels diferents serveis, etc.