Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Notí­cies

Les òperes primes, a la conquesta de Sitges 2020

El present i el futur del gènere seran a Sitges 2020. Títols com Relic, Mosquito State o Le dernier voyage de Paul W.R., entre molts altres, suposen el debut en el llargmetratge dels seus autors i es podran descobrir del 8 al 18 d’octubre. El Festival exerceix des de sempre una funció essencial com a revelador de talent en l’àmbit del cinema de gènere i són nombrosos els exemples al llarg de la seva història.

El 2n Concurs Festival Street Art  potencia l’art del grafit creatiu i original

El Centre Cultural Miramar acollirà el 10 d’octubre la segona edició del concurs de grafit fantàstic adreçat a joves de 18 a 40 anys per fusionar l’esperit cultural i artístic del jovent amb el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Fins al 25 de setembre, les persones interessades en participar poden presentar dos esbossos inèdits i originals del treball amb una temàtica inspirada en el cinema fantàstic o de terror o en la centenària pel·lícula, ‘El Gabinet del Dr. Caligari’. La inscripció és gratuïta i el guanyador rebrà un lot d’obsequis.

El Sitges Orgull Cultural proposa una programació presencial i online, adaptada a les mesures de la Covid-19

L’esdeveniment se celebrarà del 10 de setembre a l’11 d’octubre amb activitats socials i culturals reivindicatives per donar a conèixer aspectes de la memòria històrica en la cultura LGTBI de Sitges. La programació inclou activitats presencials i online, i la incorporació del Mini Queer Fest amb actuacions en viu de petit format.

Les entitats i particulars podran fer les tradicionals ofrenes florals però sense públic per la Diada Nacional de Catalunya

L'Ajuntament obrirà el jardí del Doctor Robert per a que les entitats puguin fer les ofrenes florals en una hora concertada prèviament, al llarg del matí, amb intervals de 10 minuts i un màxim de 2 persones per entitat. En canvi, no hi haurà la presència de grallers i castellers, tampoc la hissada de la Senyera i els parlaments de les autoritats.

La Pregonera reprèn la programació amb el concert del Retrio

Els sitgetans Joan Pinós, Òscar Ferret i Josep Pinyu Martí oferiran una actuació gratuïta, el 10 de setembre, amb el títol ‘Sitges, Cel i Calitjazz’. Les invitacions per al concert de Ginestà i Markia Serra del 13 de setembre estan exhaurides. L’Ajuntament de Sitges aposta per defensar la cultura i manté la programació de concerts, teatre, dansa i exposicions amb totes les mesures de seguretat.

Sitges Pitchbox 2020 confirma el seu jurat d'experts i amplia la convocatòria fins al 8 de setembre

La plataforma Filmarket Hub i el Festival de Sitges han donat a conèixer els membres del jurat de Sitges Pitchbox, l'esdeveniment internacional de pitching enfocat a projectes de terror, ciència ficció o fantàstic. L'edició 2020 se celebrarà de manera virtual i per primera vegada estarà enfocada tant a llargmetratges internacionals com a sèries europees en fase de desenvolupament.

Els Gegants Americanos recuperen la seva imatge original

Els treballs de conservació i restauració de les peces serveixen per restituir les figures originals presentades el 1965, manufacturades amb la tècnica tradicional catalana de cartró pedra. La intervenció s’ha centrat tant en la consolidació de les figures de cartró primigènies com en la rectificació d’alguns ítems perquè els gegants siguin més fàcils de portar i més lleugers i segurs.

Sitges 2020 presenta una programació innovadora que aposta pels nous talents del fantàstic i premia el mestre David Lynch

El gabinete del doctor Caligari (Robert Wiene, 1920) va impactar, entusiasmar i estremir el públic fa un segle. Sitges 2020 adopta aquest esperit i el trasllada al temps actual, amb una programació que busca captar les últimes tendències del fantàstic i il·lusionar els fans. L’avantguarda del gènere serà la protagonista al 53è Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Una edició única, en format híbrid entre presencial i online, que referma el bon moment que viu el cinema fantàstic.

Carregant resultat