Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Notí­cies

Tom Jones, Zaz, Els Amics de les Arts, Suu, Blaumut i Sara Baras primeres actuacions confirmades al festival Jardins Terramar

El cantant gal·lès, que oferirà a Sitges l’únic concert aquest estiu a Catalunya, i la cantautora francesa són els primers noms internacionals confirmats per a la sisena edició del certamen que aquest 2023 se celebrarà del 28 de juliol al 10 d’agost. Les entrades anticipades a la venda sortiran a partir d’aquest divendres, 3 de febrer, a les 10 h a la pàgina web del Festival Jardins Terramar

L’Ajuntament de Sitges presenta el Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives

Una campanya adreçada al públic en general per prevenir sobre el consum de substàncies i fomentar el bon ús de les tecnologies de la informació i les pantalles és la primera acció d’un Pla que incideix també en la vessant educativa als instituts i en la conscienciació, principalment, durant les celebracions locals. La presentació del Pla s’ha emmarcat en la inauguració de l’exposició ‘Controles?’, ubicada al Mercat Vell, que informa i educa en el consum responsable.

El Ple aprova el servei del Fons d’Habitatge d’Inclusió Social

En la sessió ha prosperat també la creació d’una comissió d’estudi per elaborar una ordenança que faciliti la tramitació de les llicències urbanístiques. També s’han aprovat les modificacions del POUM que afecten a l’escola Pia Sitges, el Cortijo, Les Botigues de Sitges i el sector hoteler. Llum verda, també, a la creació d’una comissió tècnica per a la redacció de la nova ordenança reguladora de la publicitat a l’exterior.

La Biblioteca Santiago Rusiñol inicia un projecte per preservar els Pregons de Sitges

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, engega tant amb l’acte oficial de lliurament dels Pregons 2022, documents enquadernats i digitalitzats, com amb una fotografia amb els autors i autores d’aquests textos. L’objectiu és recopilar tots els pregons de les festes de Sitges tant els futurs com els d’anys anteriors.

L’Ajuntament de Sitges obre una nova convocatòria de la fira-mercat d’artesania i regals

Les sol·licituds es poden presentar de manera telemàtica fins al 6 de febrer a la pàgina web municipal sitges.cat per formar part de la propera edició d’aquest esdeveniment, que tindrà lloc a la primavera i a l’estiu. Es convoquen 22 parades, 7 de les quals estan reservades per a persones en situació especial de vulnerabilitat social i que tinguin un informe de serveis socials de l’Ajuntament. La fira tindrà lloc de l’1 d’abril al 30 de setembre de 2023 al passeig marítim a l’altura entre l’avinguda Sofia i el carrer Prat de la Riba.

L’Ajuntament de Sitges presenta els resultats de l’estudi sobre el virus de l’Hepatitis C

La investigació no demostra que el col·lectiu d’homes que tenen sexe amb homes sigui una població en risc. Aquest resultat és molt important perquè amb base científica contradiu la hipòtesi inicial a partir de la qual partia l’estudi. Alhora, aquest treball científic representa un model nou i innovador per al cribatge d’Hepatitis C, molt eficient i ben acceptat per la població general. És l’estudi més gran en nombre, que s’ha fet fins ara a nivell internacional amb aquesta metodologia, i que ha comptat amb 1.249 participants en 33 hores. En conclusió, no s’ha trobat cap pacient amb Hepatitis C activa (virèmia positiva) i, per tant, que transmeti aquesta malaltia.

L’Ajuntament de Sitges i Creu Roja activen la campanya per a persones sense llar davant la previsió de fred

Els serveis extraordinaris funcionen de les 20 a les 8 hores, a l’espai de Creu Roja, on se serveix esmorzar i sopar, i s’ofereix un espai on passar la nit. Les actuacions es van activar, ahir dijous 19 de gener, i es mantindran fins el proper dilluns, però es podria prorrogar en funció de l’evolució de les temperatures.

L’Ajuntament de Sitges treballa en un document marc de pressupostos participatius

La regidoria de Participació i Transparència ja ha començat el treball amb diverses sessions amb tècnics i representants polítics dels partits del govern i de l’oposició. Entitats i associacions de la vila podran participar aquest dijous, 19 de gener, a les 18 h a Can Milà en una sessió informativa per contribuir a establir les bases per poder desenvolupar després uns pressupostos participatius.

La Pregonera 2023 convida a gaudir de més de cinquanta propostes culturals a Sitges

La programació de l’agenda cultural de Sitges, coordinada per la regidoria de Cultura, engloba exposicions, obres de teatre, dansa, concerts i espectacles familiars. Entre els espectacles destaquen ‘El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc’, ‘Strafalari’, ‘Celebraré mi muerte’, ‘El bon policia’, juntament amb els espectacles familiars ‘La casa més petita’ i ‘El passatge dels records’ i, també, els espectacles de dansa ‘Oblivion’ i ‘Solc’. Com a novetat s’afegeixen a la programació 2 podcasts de Radio Primavera Sound.

L’Escola Miquel Utrillo col·labora amb la campanya de donació de sang del 19 de gener

• L’alumnat de sisè de primària d’aquest centre educatiu promou aquesta iniciativa altruista i solidària en el marc d’un projecte pedagògic per conèixer el cos humà. • Els donants han de demanar hora prèviament a https://donarsang.gencat.cat/ per realitzar aquest gest senzill i voluntari en l’horari que triïn, de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores.

Carregant resultat