Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Notí­cies

S’inicien les activitats amb escoles entorn el projecte ‘Una mirada feminista al Cau Ferrat’

Alumnat de sisè de primària de l’Escola Maria Ossó de Sitges ha participat en l’activitat pedagògica ‘Revisant la història de l’art en clau de gènere’ al Museu Cau Ferrat. Aquesta proposta cultural i educativa es vincula al projecte de relectura de la col·lecció permanent del Museu de Cau Ferrat en clau de gènere per reivindicar el paper de les dones en la cultura visual i el món de l’art. Alhora aquest projecte també té la voluntat d’incentivar la participació i el diàleg de la societat amb els museus a través d’un tour virtual i un conjunt d’activitats per reflexionar sobre els estereotips i les desigualtats de gènere.

El Corpus de Sitges 2022, primera festa en recuperar la plena normalitat

L’escriptora Lídia Gàzquez serà la pregonera del Corpus 2022, la colla del Drac de Sitges farà la catifa del Cap de la Vila amb motiu de la celebració dels 100 anys de la fera foguera, Joan Comas serà el Pendonista i el fotògraf Joan Olivella és l’encarregat de la imatge oficial de la Festivitat. La Directora general de Cultura popular, Adelaida Moya, anuncia que el Corpus de Sitges serà declarat Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any que ve.

Sitges denuncia la vulneració de drets de les persones refugiades amb la campanya “Siguem refugi”

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades (20 de juny) tindrà lloc un acte institucional i una visita guiada pel municipi per a persones refugiades. A més s’exposarà informació sobre 3 camps de refugiats/des el mateix dia 20 a la Plaça de l'Ajuntament.   Més d’una vintena de municipis d’arreu de Catalunya s’han sumat a la campanya de sensibilització coordinada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Sitges obre els actes dedicats a l’Orgull LGTBIQ+

Aquest any, Sitges celebrarà la setmana de l’Orgull LGTBIQ+, la Sitges Pride, del 8 al 12 de juny amb més de 30 actes culturals i lúdics gratuïts. El principal plat fort serà la desfilada de l’orgull el 12 de juny amb 17 carrosses i més de 2.000 persones participants. Es preveu que 40.000 visitants assisteixin a aquesta celebració, que preveu una alta ocupació als allotjaments de la destinació.

Sitges acull avui una jornada sobre les noves tipologies de delictes d'odi i discriminació

La Policia Local de Sitges i l'associació Gaylespol organitzen aquesta jornada amb l’objectiu de millorar l’atenció a les víctimes i prevenir la detecció de situacions de risc. Durant la jornada també es parlarà sobre els serveis d'atenció ciutadana i LGTBI municipals, i es comptarà amb la ponència de Miguel Ángel Aguilar, fiscal de Barcelona.

Primeres confirmacions del Festival Dona-Art en femení 2022

L’actriu Emma Vilarasau amb “L’Oreneta” (9 setembre a les 21 h), Loles León amb “Una Noche con Ella” (3 setembre a les 21 h) i, també, Ines Hernand i Nerea Perez de las Heras amb “Saldremos Mejores” (4 setembre a les 20 h) són les caps de cartell de la 4a edició del certamen que se celebrarà de l’1 al 9 de setembre. Com a novetats, s’allarga la duració del festival a 9 dies i s’aposta per propostes per captar el públic jove. També es crea el FEMIFILM, un certamen de curtmetratges amb enfoc de gènere i basat en els drets humans amb l’objectiu de promoure la igualtat de gènere.

Sitges acollirà els dies 10, 11 i 12 de juny en un nou cribatge d’Hepatitis C

La regidoria de Salut Pública col·labora amb els departaments de Digestiu i Medicina interna de l’Hospital Sant Camil i amb el Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les HV (PCAVIHV) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, el servei d’Hepatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, i Creu Roja, per impulsar aquesta iniciativa, que pretén sensibilitzar sobre la importància de fer-se la prova per detectar si es pateix la malaltia i així millorar en el diagnòstic. El cribatge, que és gratuït i confidencial, es realitzarà a la platja Balmins els dies 10 i 11 de juny d’11 a 14 h i també al Village del Pride de 19.30 a 21.30 h i el diumenge 12 de juny a la Platja de la Ribera d’11 a 14 hores.

Entrega de claus a les famílies de ‘Marinada’: 43 habitatges amb protecció oficial

Aquest dijous 26 de maig s’han entregat les claus a les persones adjudicatàries dels 43 habitatges de lloguer social amb protecció oficial de la promoció Marinada (Sitges). Un projecte resultant de la col·laboració entre l’Ajuntament de Sitges, la Fundació SALAS per l’Accessibilitat, i la Fundació Nou Lloc Habitatge Social, i que s’ha formalitzat per mitjà d’un dret de superfície.

Carregant resultat