Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Notí­cies

Sitges acollirà una jornada sobre la integració de natura en els edificis i el paisatge urbà

L’Ajuntament de Sitges i BioEconomic organitzen la IX Jornada Digital / Seminari Web BioEconomic Sitges, centrada aquest any en la integració de la natura dins els edificis i en el territori amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i la salut de les persones. El seminari està adreçat, principalment, a institucions públiques, professionals vinculats als sectors de l’arquitectura, l’enginyeria, la construcció i l’hoteleria.

Una exposició pel recorregut de la processó, principal novetat de Santa Tecla

La celebració manté el llançament dels 21 morterets, a càrrec del Consell d’Infants, i l’Ofici amb les Pubilles i Hereus i l’actual Pubilla de Catalunya, com a encarregats de l’ofrena a la compatrona de Sitges. L’exposició s’instal·la a espais municipals, locals comercials i cases particulars on es podrà veure l’imaginari festiu, i elements dels balls populars, entremesos i músics, en una proposta dinàmica per a tota la família, del 19 al 23 de setembre.

La regidoria de Promoció Econòmica organitza la campanya Comerç Fantàstic durant el Festival de Cinema de Sitges

La campanya s’impulsa amb l’objectiu de crear ambient i dinamitzar l’economia de la vila i el comerç local, del 8 al 18 d’octubre. Com a novetat s’ha creat una col·lecció exclusiva de mascaretes fantàstiques Km0, dissenyades i creades a Sitges. Les mascaretes es lliuraran als clients que efectuïn compres mínimes als comerços inscrits a la campanya. Altres accions de la iniciativa comercial seran la decoració de carrers, una gimcana infantil, un concurs d’aparadors i la projecció de curts fantàstics a la fresca.

El Carnaval de Sitges cancel·la els actes multitudinaris i proposa una celebració alternativa i creativa

Ajuntament i Comissió consensuen que Sitges celebri el Carnaval, adaptat a les actuals exigències sanitàries, amb la suspensió de les rues de la Disbauxa i de l’Extermini, les rues infantils i la cursa de llits, així com altres actes multitudinaris que comportin aglomeracions o possibles risc de contagis.

Les òperes primes, a la conquesta de Sitges 2020

El present i el futur del gènere seran a Sitges 2020. Títols com Relic, Mosquito State o Le dernier voyage de Paul W.R., entre molts altres, suposen el debut en el llargmetratge dels seus autors i es podran descobrir del 8 al 18 d’octubre. El Festival exerceix des de sempre una funció essencial com a revelador de talent en l’àmbit del cinema de gènere i són nombrosos els exemples al llarg de la seva història.

El 2n Concurs Festival Street Art  potencia l’art del grafit creatiu i original

El Centre Cultural Miramar acollirà el 10 d’octubre la segona edició del concurs de grafit fantàstic adreçat a joves de 18 a 40 anys per fusionar l’esperit cultural i artístic del jovent amb el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Fins al 25 de setembre, les persones interessades en participar poden presentar dos esbossos inèdits i originals del treball amb una temàtica inspirada en el cinema fantàstic o de terror o en la centenària pel·lícula, ‘El Gabinet del Dr. Caligari’. La inscripció és gratuïta i el guanyador rebrà un lot d’obsequis.

El Sitges Orgull Cultural proposa una programació presencial i online, adaptada a les mesures de la Covid-19

L’esdeveniment se celebrarà del 10 de setembre a l’11 d’octubre amb activitats socials i culturals reivindicatives per donar a conèixer aspectes de la memòria històrica en la cultura LGTBI de Sitges. La programació inclou activitats presencials i online, i la incorporació del Mini Queer Fest amb actuacions en viu de petit format.

Les entitats i particulars podran fer les tradicionals ofrenes florals però sense públic per la Diada Nacional de Catalunya

L'Ajuntament obrirà el jardí del Doctor Robert per a que les entitats puguin fer les ofrenes florals en una hora concertada prèviament, al llarg del matí, amb intervals de 10 minuts i un màxim de 2 persones per entitat. En canvi, no hi haurà la presència de grallers i castellers, tampoc la hissada de la Senyera i els parlaments de les autoritats.

Carregant resultat