Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Notí­cies

Es presenten els projectes de rehabilitació de l’Escorxador i el Patronat en el marc de les jornades de participació ‘T’hi Sumes?’

El projecte de rehabilitació i adequació de l’Escorxador com a sala polivalent per a ús cultural té un cost de 800.000 euros, que assumirà íntegrament l’Ajuntament de Sitges.   L’avantprojecte del Patronat, com un espai cultural al voltant del llibre, està encara en un estadi preliminar i contempla una llibreria/espai cultural a la planta baixa amb un jardí exterior de 270m² i a la primera planta (a l'antiga capella) una sala polivalent per a activitats culturals. La propera audiència pública, que tindrà lloc el 16 de juny, se centrarà sobre la rendició de comptes del Pla d’Actuació Municipal (PAM).

Els ceps de Malvasia de Sitges arriben a Can Milà

La Fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista, a través del Centre d’Interpretació de la Malvasia, cultivarà al voltant de 50 ceps de la varietat local més significativa, al nou equipament municipal destinat a l’atenció al visitant. El projecte recupera espais emblemàtics on s’havia cultivat Malvasia, com l’escola d’Hostaleria de Sitges, a l’institut Joan Ramon Benaprès, on ahir es van plantar dos ceps d’aquesta varietat i un de Moscatell.

Sitges commemora el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República

Coincidint amb aquesta commemoració, l'Ajuntament de Sitges ha penjat aquest dimecres la bandera republicana al balcó de la Casa de la Vila i també difon un Manifest institucional a través de les xarxes socials. L'objectiu és reivindicar els valors democràtics de la Segona República com la llibertat, la igualtat, el feminisme, el dret a l’habitatge, el sufragi femení o la justícia social.

El Festival Sitges, Vila del Llibre 2021 escalfa motors

La primera edició del festival literari Sitges, Vila del Llibre 2021 se celebrarà del 16 al 18 d’abril. Un dels actes centrals serà el mercat d’editorials independents que tindrà lloc dissabte i diumenge al passeig Marítim. També hi ha programades presentacions, debats, espectacles i exposicions. Una desena de bars i restaurants de Sitges han dissenyat menús i tapes inspirats en diverses obres literàries que oferiran del 8 al 25 d’abril. Del 8 al 17 d’abril es pot participar en un concurs per descobrir els 20 Enigmàrius de l’escriptor Màrius Serra que estan repartits a diversos comerços de Sitges amb l’objectiu d’aconseguir un lot de llibres com a premi.

Les audicions escolars obren la vuitena edició del Festival Jazz Antic Sitges 2021

Els alumnes de les escoles Maria Ossó i Agnès de Sitges descobreixen avui els orígens del Jazz de Nova Orleans als patis dels seus centres. Demà divendres les audicions escolars es faran a la Societat Recreativa El Retiro.   El certamen se celebra des d’aquest dijous fins diumenge i programa també quatre actuacions musicals. Els concerts de La Locomotora negra i Los Nuevos Íberos del Jazz tenen totes les entrades exhaurides.

Sitges aposta per la intel·ligència artificial com a motor econòmic i de progrés en l’àmbit turístic

L’Ajuntament de Sitges i NODE Garraf han celebrat, avui al Meliá Sitges, una jornada dedicada a la intel·ligència artificial, en la que s’han donat a conèixer diferents projectes i les tendències més actuals del sector. A la jornada es posa de manifest la importància de la col·laboració públic-privada per definir destinacions de qualitat, sostenibles i també intel·ligents.

L’Ajuntament de Sitges convida a la participació ciutadana

L’impacte de la Covid-19 i les mesures per atendre-la obrirà dilluns 12 d’abril el segon cicle de participació ciutadana ‘T’hi Sumes?’. La següent audiència tindrà lloc el 14 d’abril quan es presentaran els projectes dels equipaments culturals previstos per al Patronat i l’Escorxador. La ciutadania podrà enviar preguntes prèviament a través de l’e-mail participacio@sitges.cat abans de cada sessió, i també, podrà enviar preguntes al xat en directe durant la retransmissió que es farà de manera telemàtica a les 18 h al canal de youtube de l’Ajuntament de Sitges.

Sitges prepara la celebració d’un Corpus participatiu i amb moltes sorpreses

Del 4 al 13 de juny Sitges es tornarà a impregnar de l’essència d’una de les festivitats més emblemàtiques del calendari tradicional i cultural sitgetà, amb actes virtuals però també presencials. La Comissió del Corpus presentarà el cartell, el programa d’actes i la persona que s’encarregarà de la lectura del Pregó aquest 2021, la setmana del 24 de maig

La crònica gràfica de la pandèmia de la Covid-19 es mostra en el projecte expositiu ‘Confinament a Sitges’

La fotògrafa sitgetana Clàudia Sauret repassa en una sèrie de 10 fotografies el confinament que va viure i captar en format d’exposició amb el títol ‘Des del balcó’. Membres de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans exhibeixen 19 fotografies per ensenyar les seves instantànies sobre ‘Conviure amb la Covid-19’. Les dues mostres es poden veure a l’Espai Cultural Pere Stämpfli fins al 25 d’abril.

Es reprenen les jornades de participació ciutadana ‘T’hi sumes?’

La regidoria de Participació Ciutadana ha programat un nou cicle d’audiències públiques per parlar entre altres qüestions de l’impacte de la Covid-19, sobre els equipaments culturals del Patronat i l’Escorxador, i també de l’estat del Pla d’Actuació Municipal. Les dues primeres sessions es faran els dies 12 i 14 d’abril de manera telemàtica. La tercera de les jornades serà el 16 de juny. Prèviament a cada sessió, les persones interessades podran enviar les seves preguntes al correu electrònic de participació ciutadana participacio@sitges.cat. El termini per presentar l’enviament de preguntes per a la primera audiència pública serà el dijous 8 d’abril.

Carregant resultat