Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ban amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Sitgetanes i sitgetans,

A les portes d’un nou 11 de setembre, vivim immersos en un context complex. Els dies passen amb part del govern legítim a la presó o a l’exili i ens acosten a un veredicte judicial que pot significar un cop dur per als valors que sustenten la nostra societat: la democràcia, la llibertat, el respecte a la diversitat. Aquests valors compartits, aquests drets guanyats, estan amenaçats i, per contra, s’imposa la repressió i la negativa al diàleg.

Avui fa gairebé dos anys vam decidir que calia protegir i, alhora, reivindicar, la nostra dignitat com a poble. L’1 d’octubre vam unir-nos –als barris, als pobles i a les ciutats– entorn d’aquests valors que ens identifiquen i que teixeixen la nostra convivència. L’1 d’octubre vam mostrar al món la nostra ànsia de llibertat, i ho vam fer com sempre ho hem fet, pacíficament i cívica.

Avui (també) fa gairebé 700 dies que en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez van entrar a presó. Després d’ells, van ser empresonats els membres del govern legítim: Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Dolors Bassa, així com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. L’onada repressiva va dur a l’exili a Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Marta Rovira i Anna Gabriel.

Per això, a les portes d’una nova Diada de Catalunya, cal fer una crida a la mobilització pacífica, diversa i en defensa dels valors democràtics. Per tots ells i elles i per seguir defensant els nostres drets, aquest 11 de setembre hem de tornar a sortir al carrer, units, amb convicció i amb fermesa.

Visca Sitges i visca Catalunya!