Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Portal de Govern Obert

Es té més detall de les ocupacions d'habitatges?

Pregunta del PP / Ple ordinari de febrer de 2024

S’adjunta la resposta a la pregunta, que ja es va respondre pel Ple de desembre, ara s'ha afegit una nova qüestió, que no podem donar les dades, per estar en seu judicial. S’adjunten dades de Mossos sobre aquest tema, que finalment (després de reclamarles), acaben d'enviar:

Dades de les ocupacions dels anys 2022 i 2023 a Sitges:

  • Hem tingut un total de 24 incidents d’ocupacions, de les que 13 van ser consumades i 11 van ser frustrades per l’actuació de les dotacions policials.
  • En total hem obert 31 diligències per ocupacions, de les que 17 corresponen als incidents i 14 no van generar incident.

 

Resum: de gener 2021 a desembre de 2023

Incidències concretes relacionades amb ocupacions, base de dades Policia Local: 27

  • 7 temptatives
  • 7 s’ha impedit la ocupació, per acabar de passar (una d’elles la de la Plaça de l’Ajuntament –mes d’agost de 2023-, es va resoldre i a més va acabar detingut per u requeriment d’un Jutjat de Saragossa)
  • 15 consten com ocupacions


També es va demanar a empadronament, si es podia saber alguna dada, o informació més, la resposta va ser:

Des de OAC, i pel que a empadronament, no entren a valorar quina és la situació que motiva que una persona que resideix a Sitges no pugui aportar cap document acreditatiu del domicili quan ve a exercir la seva obligació d'empadronar-se: apliquen de forma estricta el que marca la normativa.

Per tant, els casos on avui en dia hi ha alguna situació d’ocupació, i sempre que hagi fet la denuncia, pel titular, estan als jutjats i per tant s’hauria de demanar aquesta dada a seu judicial, si s’escau, nosaltres no podem donar dades de fets judicialitzats