Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Portal de Govern Obert

Què ha abonat Les Barraques per ocupació de via pública? Quina ha estat la seva recaptació?

Pregunta de Vox / Ple municipal de setembre de 2023

Resposta:

L'Associació Cultural Barraques de Sitges és una entitat cultural sense ànim de lucre formada per sis de les entitats culturals més actives de Sitges: - Societat Recreativa El Retiro - Casino Prado Suburense - Agrupació de Balls Populars de Sitges - Colla Jove de castellers de Sitges - Ateneu Popular de Sitges - Sitgetana de Cultura i Animació – La Saca

L’Associació Cultural Barraques de Sitges, amb NIF G 66998832, com a responsable de l’esdeveniment Barraques de Sitges 2023, va entrar per registre electrònic de l’Ajuntament de Sitges, el 10 de desembre de 2022, la instància amb número d’entrada E\040161-2022, sol·licitant l’organització d’aquest esdeveniment els dies 18, 19 i 20 d’agost de 2023, a la platja de La Fragata. En celebrar-se en aquesta ubicació, de domini marítim-terrestre, la pròpia associació de Barraques va sol·licitar permís per a l’ocupació de l’espai públic a Ports de la Generalitat de Catalunya i va abonar la taxa pertinent.

Barraques ha requerit, a més, d’una llicència d’activitat, atorgada per l’Ajuntament, un cop entregat el PAU i complerts els requisits que marca el Decret 112/2010, de 31 d’agost, pel qual s’aprova el reglament d’espectacles públics i activitats recreatives.

Des de la primera edició el 2013, l’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges i, en estar integrat dins la programació de la Festa Major, està exempt del pagament de la taxa per ocupació de via pública a les zones de domini municipal que, aquesta edició, van ser reduïdes.

Les Barraques de Sitges van néixer amb l’objectiu d’enriquir l’oferta musical prèvia als actes tradicionals de Festa Major. Els concerts s’han mantingut en el temps, com una activitat de cultura popular gratuïta, i amb propostes per a tots els públics. Tant és així, que aquest 2023 han celebrat el 10è aniversari amb una de les edicions més exitoses. No obstant això, i tot i l’elevada afluència de públic en l’edició 2023, Barraques de Sitges ha estat deficitària, i a data d’avui es desconeix la xifra definitiva.

L’Associació Cultural assumeix tant les despeses derivades de l’organització artística (contractació grups, necessitats tècniques, escenari, etc...) com de les requerides per donar compliment al reglament d’espectacles públics i d’activitats recreatives (seguretat privada, serveis mèdics, cabines sanitàries, rampes, tanques, limitadors acústics,...).