Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

La regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat garanteix els serveis essencials amb mesures de prevenció

Les persones que necessitin ajuda poden sol·licitar-la a través del telèfon 93894 94 94 o per watsapp al 677443237
Les persones que necessitin ajuda poden sol·licitar-la a través del telèfon 93894 94 94 o per watsapp al 677443237
El menjador social manté la distribució d’aliments però a través de l’entrega de carmanyoles. El Centre de Distribució d’Aliments a Creu Roja i Càrites també funciona amb normalitat amb les mesures de seguretat. El voluntariat ja ha començat a desenvolupar tasques per ajudar a persones amb situació de vulnerabilitat. Actualment la bossa compta amb prop de 200 persones inscrites.

L’Ajuntament de Sitges ofereix el servei de menjador social, ubicat a l’Hospital Sant Josep Baptista, seguint les mesures de seguretat establertes davant la situació actual. Per evitar la propagació del coronavirus s’entreguen carmanyoles amb el menjar per emportar i s’ha adaptat l’horari de recollida, que és de 13.00 h a 13.30 hores. A més, es dóna la possibilitat de fer repartiment dels àpats a domicili per garantir que totes les persones que tinguin dificultats per desplaçar-se, tinguin garantida la seva carmanyola.

El Centre de Distribució d’Aliments, amb dos punts de recollida, un situat a l’edifici de la Creu Roja i l’altre a Càritas, funciona amb normalitat però, seguint les mesures de prevenció ara s’entreguen a la porta els lots per als usuaris. També continua l’entrega a domicili en els casos de gent gran que així ho tenien establert.

Per ajudar a les entitats socials a mantenir la seva tasca d’ajudar a les persones més vulnerables, l’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa la Bossa de voluntàries i voluntaris, que actualment compta amb 187 inscrits. Les principals tasques dels joves són anar al Centre de Distribució d’Aliments de Càrites i portar el menjar a persones grans vulnerables, també anar a comprar aliments o a buscar productes farmacèutics.  Les persones que necessitin el servei de voluntàries i voluntaris han de trucar a Serveis socials al telèfon 93 894 94 94, enviar un correu electrònic a cuidem-nos.sitges@gmail.com o contactar a través del WhatsApp al 677 44 32 37.

 

Seguiment a persones grans

Per garantir l’atenció de les persones grans o amb dependència, Serveis Socials, en col·laboració amb el servei de teleassistència i amb el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), està fent seguiment telefònic per verificar l’estat d’aquestes persones a Sitges. El SAD, a més, segueix oferint atenció a domicili. En el cas del Centre de dia, tot i estar tancat, també s’està fent un seguiment dels usuaris. En la mateixa línia, el servei d’acompanyament a persones grans, si bé ha deixat de ser presencial, continua mantenint-se per telèfon.

 

Infants amb TDAH i persones amb Trastorn de l’Espectre Autista podran sortir al carrer amb autorització

L’Ajuntament de Sitges treballa per autoritzar a les persones amb TDAH i amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) puguin sortir al carrer cada dia una estona ja que el confinament per la crisi del coronavirus pot desembocar en episodis d’ansietat greu.  

Aquestes persones podran fer les sortides acompanyades d’un adult que haurà de portar un document acreditatiu sobre el seu trastorn. La passejada, que es realitzarà respectant les mesures de distanciament social, pretén evitar que les mesures establertes pel confinament pugui empitjorar el seu estat de salut.

 

Beques menjador garantides amb targetes moneder

Els infants vulnerables podran disposar de l’ajut del menjador mentre les escoles estiguin tancades. La Generalitat garanteix les beques menjador de 160.000 infants al conjunt del territori català amb unes targetes moneder. S’ingressarà a les targetes l’import de la prestació, amb caràcter retroactiu, per comprar aliments.

El Consell Comarcal del Garraf, que gestiona les beques menjador, enviarà les targetes moneder per als usuaris de Sitges per tal que les famílies puguin utilitzar-les per comprar aliments en qualsevol establiment mentre duri la crisi del coronavirus. A Sitges, es repartiran a domicili. També les rebran tots els infants usuaris del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS). La mesura serà vigent fins que es tornin a obrir les escoles. 

 

Dones que pugin viure una situació de violència masclista

La regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Sitges ofereix serveis mínims per cobrir, entre altres funcions, l’atenció a les dones en situació de violència masclista. Les dones que pateixin violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d’atenció contra la violència masclista 900 900 120 que funciona gratuïtament les 24 hores del dia tots els dies de l’any. En cas d’emergència davant d’una agressió cal trucar 112. També es pot presentar una denúncia a les comissaries dels Mossos d’Esquadra o bé anar directament als jutjats en violència de gènere. També per a qualsevol consulta o assessorament cal trucar al telèfon 93 811 31 80 o al 93 894 94 94.