Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Exposició 'Esse' d'Albert Llobet

 

Dates: Del 30 d’agost al 29 de setembre

Lloc: Centre Cultural Miramar (planta baixa)

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 15.00 i de 18.00 a 20.00h i dissabtes, diumenges i festius d’11.00 a 14.00 i de 18.00 a 21.00h

Entrada lliure

 

La primera planta del Centre Cultural Miramar acull fins el 29 de setembre la mostra ‘Esse’ de l'artista Albert Llobet Ascaso, amb una quarantena d'obres, entre pintures de gran format i instal·lacions tèxtils, que s'exhibeixen com a fil conductor la naturalesa i les accions humanes. 

La comissària de la mostra i artista sitgetana, Montse Marcet, desvela que l’exposició porta per títol

‘Esse’ significa l’Essència, l’arrel o el principi. Pinzellades i formes que expressen l’esclat primer de la vida que neix, explica Montse Marcet, comissària de l’exposició, qui convida al públic “a obrir els ulls per sentir. Perquè sobretot això és el que ens demana l’art de l’Albert Llobet Ascaso: sentir. Deixar-nos portar per les sensacions. Més enllà del significat de la paraula: l’Esse’ pronunciem-la, escoltem-la, deixem-nos lliscar per la sinuositat de les esses i sentim en silenci”.

Amb una trajectòria artística de més de 30 anys, Albert Llobet Ascaso (Barcelona, 1959) ha exposat el seu treball a poblacions com Sitges, Vilanova i la Geltrú, Berlín i Sant Boi de Llobregat, entre d’altres.

Ara l’artista presenta per primera vegada al Centre Cultural Miramar una selecció de la seva obra i explica que està immers en una nova evolució artística: “cada cop hi ha més relació i més proximitat entre els meus quadres pictòrics i les instal·lacions tèxtils. Jo vinc del món de la joieria. La meva formació inicial és com a joier i mitjançant la joieria contemporània ja introduïa materials diversos en la construcció de l'obra. Posteriorment em vaig inclinar cap a la instal·lació i, de seguida, vaig entrar a la instal·lació tèxtil. Des de fa temps utilitzo tècniques diferents que m'enriqueixen i ara aconsegueixo que la meva pintura més expressionista porti més collage i més intervenció tèxtil. Així s'apropa cada cop amb més a les instal·lacions i tot plegat m’ajuda a conformar un estil més propi”.

Les pintures exhibides a la mostra han estat creades en els darrers tres anys, mentre que la majoria de les instal·lacions tèxtils van ser realitzades fa 20 anys. Albert Llobet Ascaso té un interès antropològic i artístic per reflectir els elements de la natura i explorar llenguatges artístics a través de l’acrílic i altres tècniques com el collage tèxtil.