Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Música

Festival Jazz Antic Sitges

Del 25 al 28 d'abril de 2019    /    Establiments i carrers de la vila

 

El festival JAS, les inicials de Jazz Antic Sitges, arriba a la setena edició confirmant-se com una aposta consolidada dins l’oferta cultural de la vila i demostrant que pot arribar més lluny. En els primers sis anys d’història, els organitzadors han demostrat la capacitat de bastir un esdeveniment atractiu, que ha omplert de música en viu els carrers de la vila. El públic, local i de visitants, ha rebut la proposta amb interès i el que se’ns presenta aquests dies està, sens dubte, a l’alçada del que s’espera.

 

 

Tots els actes a l'Agenda    /    Imatges 2018 Flickr    /    Descarrega el programa (pdf)

 

La principal novetat d’aquest 2019 és l’ampliació de concerts i d’altres activitats. Mica en mica, el JAS ha anat creixent, en paral·lel amb l’interès detectat entre els espectadors.

Un festival de Jazz que va néixer amb vocació de consolidar-se com a referent en el calendari cultural i festiu sitgetà a través de la música originària de Nova Orleans serà la protagonista del festival que se centrarà en el jazz antic o dixieland.

Es programen concerts gratuïts al carrer, cercaviles, dinars i sopars amenitzats amb bandes de jazz, i una jam session amb la participació de tots els músics convidats al certamen. El Festival pretén ser un punt de trobada de tots aquells músics que es dediquen al jazz tradicional a Catalunya.

Amb l'objectiu de fomentar el coneixement i els valors del jazz de Nova Orleans entre els joves músics de la vila, s'oferiran audicions escolars sobre els orígens i la història del jazz, s'organitzaran classes i xerrades sobre aquest llenguatge i es farà una jam session mensual.

 


 

 

 

Altres esdeveniments de la programació anual:

 

Festival Jardins Terramar

Juliol i agost

 

texas_2.jpg

 

El Festival Jardins de Terramar reuneix de juliol a agost figures reconegudes del món de la música juntament amb la creativitat i el talent local. El certamen compta amb dos espais diferenciats: l’Auditori, on actuen els caps de cartell, i el Village on es realitzaran sessions de DJ’s, actuacions de grups locals exhibicions de dansa i exposicions.

El festival compta amb un espai per a la creativitat i el talent local que complementés l’oferta musical del certamen i li donés un to especial i únic. Estem convençuts que aquest binomi esdevindrà un tret diferenciador respecte altres festivals musicals d’estiu del país”.

Paral·lelament, el festival potencia l’entorn natural i patrimonial dels Jardins Noucentistes de Terramar que el 2018 van complir cent anys.

 

 


 

 

Caramelles al carrer

Els tres grups de Caramelles de Sitges ofereixen als vilatans per plantar-se a peu dels balcons de les seves cases, o les cases dels seus amics i familiars, per Pasqua, i oferir-los el seu repertori de cançons, un repertori que es fa acompanyar per diversos instruments musicals.

Antigament, el caramellaires recorrien les cases anunciant la bona nova de la Resurrecció de Crist. A canvi de la notícia, els veïns obsequiaven als cantaires amb ous, botifarres i altres, cosa que indicava que la Quaresma s'havia acabat. Una cistella, lligada al capdamunt d'una llarga vara, arriba fins al balcó de l'homenatjat, el qual deixa el seu donatiu.

 


 

 

Òpera, Jazz i Clàssic al Sitgestiu Cultural

Òpera, jazz, clàssica, tallers i rutes. Tot això es podrà gaudir en una nova edició de Sitgestiu Cultural, que s'iniciarà oficialment dilluns 1 de juliol i que es va presentar divendres al Museu Romàntic.

Fins al mes de setembre, el pùblic podrà gaudir d'una programació molt variada.  A més dels espais habituals (Palau Maricel, Museu Romàntic i parròquia) s'han incorporat la Fundació Stämpfli - Art Contemporani i l'ermita de Sant Sebastià.

Les propostes musicals es dividiran en els concerts (de clàssica, òpera, jazz, pop i música medieval), junt amb les visites guiades i tallers, que  configuren la proposta cultural estable de Museus de Sitges.