Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Català

Ç

 

“Endevina-la!”, jugant amb el català

”Endevina-la!” és un joc per resoldre jeroglífics que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf organitza junt amb establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua de les dues comarques.

El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf i establiments adherits al programa Voluntariat per la Llengua (VxL) posen en marxa el joc lingüístic que pretén promoure l'ús de la llengua catalana a les botigues d'una manera lúdica, engrescadora i que propiciï que la gent vagials establiments comercials per participar-hi.

El joc consisteix a resoldre el jeroglífic, entrar a la botiga i demanar una butlleta de participació, omplir-la amb la solució corresponent i deixar-la a la mateixa botiga. Hi haurà un jeroglífic a cada botiga; per tant, com més aparadors es mirin i més jeroglífics es resolguin, més butlletes es podran omplir i més opcions de rebre un premi hi haurà.

 

Com funciona?

  1. Visita els comerços on hi ha un dels jeroglífics de l'Endevina-la!
  2. Demana una butlleta de participació a la persona responsable del comerç.
  3. Rumia la resposta i...
  4. ENDEVINA-LA!
  5. Omple la butlleta i deixa-la a la botiga.

 

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la Llengua és un programa que facilita que persones que habitualment parlen català es trobin amb altres persones que el volen practicar per a que conversin en un ambient real i distès. Per ser voluntari o aprenent només cal disposar de 10 hores, durant un mínim de 10 setmanes.

La finalitat és que l'aprenent tingui més fluïdesa i incorpori l'idioma d'una manera natural en la seva activitat quotidiana i que el voluntari s'acostumi a no canviar de llengua encara que parli amb algú que no en sap gaire. Les persones interessades en inscriure's al Voluntariat per la Llengua ho poden fer a www.vxl.cat.

La Direcció General de Política Lingüística impulsa el programa que gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Pel que fa als cursos de català s'allargaran fins la primera setmana de juny i es preveu que es reprenguin de nou a l'octubre, per tant, aquelles persones que vulguin participar es podran inscriure a partir del setembre. Els cursos de català contemplen diferents nivells des de l'inicial fins al de perfeccionament.