Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Pintura

 

La pintura a Sitges ha tingut i té actualment una gran importància, d'una banda, per l'extraordinari llegat en forma de col·leccions que pintors del segle passat que van trobar a Sitges un marc per a les seves creacions, i de l'altra, perquè en l'actualitat Sitges és el centre d'una gran activitat pictòrica donat el gran nombre d'artistes que troben inspiració a la vila.

La celebració de l'Any Rusiñol o les exposicions retrospectives de pintors que formaren part dels moviments pictòrics moderns han recuperat la memòria dels predecessors de la pintura a Sitges. Les col·leccions permanents, llegat dels pintors modernistes i noucentistes, les trobarem a les sales dels museus sitgetans com la Pinacoteca Municipal o el Cau Ferrat.

Les exposicions temporals que conformen l'oferta cultural municipal actual es concentren en grans espais ben coneguts: el Miramar, el Mercat Vell, l'Escorxador, o el Saló Blau del Palau Maricel, i incorporen les noves tendències, els grans formats, les tècniques múltiples, etc. L'oferta de galeries d'art de la vila és molt nombrosa i supera la quinzena el nombre d'establiments.