Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Teatre

 

Sitges Teatre 2019

El programa Sitges Teatre 2019 presenta quatre espectacles. Des del febrer fins a l’abril la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes porta al Teatre Prado obres per a tots els gustos com l’espectacle musical sobre l’1-O Octubre Cançons per la llibertat, l’òpera ‘La Scala di Seta’, la comèdia ‘El tràmit’ i la comèdia dramàtica futurista ‘Immortal’ conformen el cartell.

L’espectacle musical ‘Octubre, cançons per la llibertat’ obre la programació el proper 3 de febrer a les 12.30 h amb un recorregut per diversos temes de la Nova Cançó que arran dels fets d’octubre de 2017 han tornat a ser presents als carrers i s’han reactualitzat.

Durant el muntatge, s’escoltaran cançons de Lluís Llach com ‘L’estaca’, ‘Ítaca’ o ‘Abril 74’, de Maria del Mar Bonet ‘Què volen aquesta gent?’ però també s’interpretaran temes més recents com ‘Agafant l’horitzó’ de Txarango i ‘Octubre 1’ de l’actriu Lali Barenys i música del director artístic de l’espectacle, Marc Sambola. La interpretació dels temes d’aquest concert reivindicatiu anirà a càrrec de l’A Grup Vocal , un cor mediàtic, conegut per ser finalista del concurs televisiu “Oh Happy Day”.  L’espectacle amb una gran potència vocal també comptarà amb la participació de la Coral Levare.

Amb la voluntat d’obrir-se a nous públics, el Sitges Teatre programarà l’òpera bufa ‘La Scala di seta’ de Gioachino Rossini el 8 de febrer a les vuit del vespre. Els Amics de l’Òpera de Sarrià produeixen aquesta comèdia d’embolics del compositor italià Rossini amb llibret de Giuseppe Maria Foppa, basat en l’obra ‘L’Échelle de Soie’ de François-Antoine-Eugène de Planard. El muntatge presenta Dormont qui ha promès en matrimoni la seva pupil•la Giulia a Blansac, però ella està casada secretament amb Dorville, al qual rep totes les nits a la seva cambra pujant per una escala de seda. A partir d’aquí comença un joc d’embolics ja que una cosina de Giulia, que també viu a la casa, estima Blansac i la situació encara s’embolica més amb la intervenció d’un criat.

El Teatre Prado acollirà el 17 de març la comèdia ‘El tràmit’ a les set de la tarda. L’obra explica com tres científics són secretament citats pel Ministeri de l’Interior perquè interroguin un extraterrestre que s’ha trobat i que té aparença humana, per tal de dictaminar si és o no és alienígena. Però durant l’interrogatori es revelaran casos de corrupció que podrien esquitxar-los. L’obra escrita per Fernando Trías de Bes està protagonitzada pels actors David Bagés, Àlex Casanovas, Mònica Glaenzel, Xavier Serrano, Manel Sans i Susanna Garachana.

La temporada clourà el 7 d’abril amb la comèdia dramàtica futurista Immortal  protagonitzada per Bruno Oro. L’actor es posarà en la pell de multitud de personatges per convidar a reflexionar sobre la immortalitat amb bon humor. El primer solo teatral de l’ intèrpret, conegut popularment per les seves imitacions televisives, inclou esquetxos per plantejar si estem preparats per ser eterns o què faríem si tinguéssim tot el temps del món.