Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc persones regularitzen la seva situació laboral, amb un contracte d’un any, gràcies al programa ACOL

La línia del Servei d’Ocupació de Catalunya subvenciona un any de contracte a persones nouvingudes usuàries de Drets Civils de l’Ajuntament de Sitges que treballaran per a entitats locals. La Fundació del Sitges – Festival Internacional de Cinema de Catalunya, i la Fundació Ave Maria, incorporaran un treballador, respectivament, i l’Hospital de Sant Joan Baptista, tres.

Cinc persones són beneficiàries de la línia ACOL del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), dins del Programa Treball i Formació. Es tracta d’una línia dirigida a entitats sense ànim de lucre amb interès social, que subvenciona la contractació durant un any de persones en procés de tramitació del permís de treball. De les cinc entitats locals que han optat al programa, han estat acceptades tres: la Fundació del Sitges – Festival Internacional de Cinema de Catalunya, la Fundació Ave Maria i l’Hospital de Sant Joan Baptista, que incorporarà tres de les cinc persones contractades mitjançant la subvenció de l’ACOL.

Les persones contractades començaran a treballar abans del 15 de març, són usuàries del Servei d’Atenció a Persones Nouvingudes de Drets Civils Sitges i han estat seleccionades per l’ACOL a partir de criteris com la situació familiar, econòmica o de vulnerabilitat. “Considerem que és un projecte d’elevat interès social, i des de l’Ajuntament hem posat a disposició de les entitats totes les eines per facilitar-les-hi el procés de sol·licitud”, ha explicat la regidora de Drets Socials, Júlia Vigó.

Les Regidories de Drets Socials i Promoció Econòmica han treballat de forma conjunta amb les cinc entitats interessades en optar-hi, en un treball proactiu que situa Sitges com un municipi exemplar en aquest àmbit, com han manifestat des dels serveis del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, considera fonamental “el treball transversal i coordinat que s’ha realitzat entre les regidories de Drets Socials i Promoció Econòmica per tirar endavant aquesta iniciativa social, que està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i que permetrà a les cinc persones seleccionades regularitzar la seva situació administrativa amb l’acreditació d’una feina”. Així, les persones beneficiàries del programa ACOL, un cop acabin el contracte després de treballar 12 mesos amb una de les entitats sense ànim de lucre locals, obtindran el permís de residència i treball.