Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

Benestar i Família posa en marxa un projecte d’habitatges d’inclusió social per a famílies sense llar

Benestar i Família posa en marxa un projecte d’habitatges d’inclusió social per a famílies sense llar
Benestar i Família posa en marxa un projecte d’habitatges d’inclusió social per a famílies sense llar
El projecte s’ha iniciat en dos pisos de la Fundació de l’Hospital Sant Joan Baptista que seran destinats a persones o famílies sense llar, i supervisats per un equip de professionals a partir d’un seguiment intensiu. L’objectiu del Departament de Benestar i Família és treballar per aconseguir de nou, i en un espai curt de temps, la inserció social de la família. Els beneficiaris tenen el compromís de realitzar un pla de treball que els ajudarà a reincorporar-se al mercat laboral, trobar un habitatge i desenvolupar-se de nou amb autosuficiència.

L'Ajuntament de Sitges, a través del Departament de Benestar i Família, ha posat en marxa un projecte pilot d’allotjament en habitatges d’inclusió social dirigit a persones i famílies sense llar. El departament destinarà dues vivendes per poder atendre persones o famílies que es troben en situació inicial de la seva estada al carrer i que necessiten un acompanyament específic professional que els doni eines per sortir de la situació de vulnerabilitat i es puguin reinserir a la societat.

La iniciativa compta amb la supervisió de dos professionals, un psicòleg i un integrador social, que faran una atenció directa per tal que les famílies adquireixin l'autonomia personal i suficient que els permeti la reinserció social definitiva. Per aconseguir-ho, s'establirà un pla de treball entre les famílies ateses, l’equip de professionals i serveis socials de l’Ajuntament de Sitges per dur a terme la inclusió social. En aquest pla es marcaran els objectius que inclouen la millora de la formació i aconseguir una feina. Per aquest motiu, també es comptarà amb la col·laboració i coordinació d’altres serveis municipals i entitats del tercer sector. 

El projecte s’ha iniciat al mes d’abril i s’allargarà fins al 31 de desembre de 2019. Tot i tenir una vigència de vuit mesos, la Regidoria de Benestar i Família pretén que tingui continuïtat i s’ampliï significament al 2020 amb l’adquisició de més habitatges per donar resposta a les necessitats d’allotjament d’emergència de persones que per diferents circumstàncies es troben de cop sense llar. Per a la realització d’aquest projecte s’ha comptat amb l’Hospital Sant Joan Baptista, propietari dels pisos i amb l’entitat especialitzada amb persones sense llar ATRA.

Aquest és un servei complementari al pis d'emergència en conveni amb la Creu Roja per a situacions puntuals i que disposa d'un màxim de set places destinat a persones amb una fragilitat superior i amb menys habilitats socials, i capacitat d’inserció a curt termini en un habitatge ordinari de forma autònoma.