Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies reivindica a Sitges la diversitat i els drets de les persones LGTBI amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI

• El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, clou a Sitges la campanya ‘Un pas endavant cap a la diversitat’ amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTIQ+. • Durant l’acte, el conseller acompanyat de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i de regidores i regidors de la Corporació, han visitat el pas de vianants amb la bandera de l’arc de Sant Martí, situat al carrer Primer de Maig amb Passeig de la Ribera. Amb aquest gest simbòlic, Sitges s’ha adherit a aquesta iniciativa que ha comptat també amb el suport de prop de 400 municipis de Catalunya.

La pandèmia de la Covid-19 ha marcat també la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI o Dia de l’Alliberament. Per aquest motiu, la campanya del món local ‘Un pas endavant cap a la diversitat’ ha volgut seguir fent visible la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) o el Dia de l’Alliberament LGBTI, que se celebra el 28 de juny.

Prop de 400 pobles i ciutats s’han adherit a la iniciativa impulsada per la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral (SAI) LGTBI arreu del territori que ha consistit en pintar passos de vianants amb els colors de l’Arc de Sant Martí per simbolitzar els passos endavant dels municipis en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, acompanyat per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, regidores i regidors de la corporació, i representants de les entitats sitgetanes, Gay Sitges Link i l’Associació Acció en Blau -Sitges SVS (Sitges Voluntaris Socials), ha tancat aquest diumenge a Sitges la campanya “Un pas endavant cap a la diversitat” amb la visita al pas de vianants de la vila, ubicat al carrer Primer de Maig amb el Passeig de la Ribera.

Coincidint amb el Dia de l’Orgull, el conseller Chakir El Homrani ha volgut destacar que “en un moment que estan sorgint cada vegada més ideologies d'odi que posen en dubte la diversitat de la nostra societat, és molt important que reivindiquem la diversitat i els drets de les persones LGTBI”. El conseller ha remarcat que “en una situació tan complexa com la pandèmia de la covid-19, és especialment necessari que seguim fent-ho de les formes més imaginatives. Animem a les ciutats i pobles a que participin en la campanya i visualitzin que la diversitat forma part de la nostra societat i la vivim com un element positiu”.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha afirmat que “Sitges és una població que està molt orgullosa de la seva diversitat i, tot i ser una població acollidora, oberta i diversa, encara hem de continuar reivindicant i lluitant fins que els atacs contra les persones acabin i la igualtat sigui plena”.

La visita del conseller ha començat a l’Ajuntament on ha signat el Llibre d’Honor. Durant el trajecte, tota la comitiva s’ha aturat en un dels punts dels informadors de platges per interessar-se sobre el funcionament d’aquest servei nou que s’ha posat en marxa a les platges del municipi a causa de la crisi del coronavirus.

 

Bandera per reivindicar l’Orgull a la façana de l’Ajuntament de Sitges

Des del 6 de juny, la façana de l’Ajuntament de Sitges llueix  la bandera amb els colors de l’Arc de Sant Martí per defensar els drets de les persones LGTBI i el dret a la diversitat sexual de gènere. També aquesta setmana s’ha decorat la façana de la Casa de la Vila amb unes estructures de fusta amb els colors de l’Arc de Sant Martí.

El 28 de juny és el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI per commemorar les revoltes a Stonewall, als Estats Units, de l'any 1969, que van marcar l'inici del moviment a tot el món.

Galeria d'Imatges