Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

Finalitza la tasca de la parella d’informadors que ha estat treballant amb les persones que realitzen venda ambulant irregular

Els dos informadors han treballat des del passat mes de juliol i finalitzaran la seva tasca aquest divendres. L’objectiu d’aquest nou servei ha estat recollir informació sobre la situació en la què es troben les persones que es dediquen a la venda ambulant irregular a Sitges i donar a conèixer els serveis municipals.

La parella d’informadors encarregats d’establir contacte amb les persones que es dediquen a la venda irregular a Sitges finalitza aquest divendres la seva tasca, després de tres mesos de feina.

Des del passat mes de juliol, i durant tres dies a la setmana, la parella ha treballat com a interlocutors municipals, establint contactes i informant sobre el Servei d’Atenció a Persones Nouvingudes de la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Sitges. Entre les seves funcions, destaquen la de donar a conèixer els diferents serveis municipals, difondre la importància de disposar d’una situació administrativa regular, i dirigir els beneficiaris a Serveis Socials o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), segons la seva situació i necessitats. L’objectiu és vehicular un circuit que els permeti iniciar els tràmits per a la seva regularització, al mateix temps que es coneix en profunditat la situació del col·lectiu per establir vies d’inclusió sociolaboral amb programes d’ocupació per a col·lectius vulnerables.

A l’espera de les conclusions, que permetran dissenyar futures accions envers el col·lectiu de persones que es dediquen a la venda ambulant, els contactes amb la parella d’informadors han possibilitat que 7 dels venedors ambulants hagin contactat amb Serveis Socials per començar els tràmits per al seu procés de regularització.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat que “degut a la seva complexitat, l’Ajuntament treballa en el fenomen del Top Manta des de diversos aspectes. A banda de les iniciatives socials, es treballa també des de la vessant laboral, buscant alternatives a la venda ambulant i, en paral·lel, continua l’actuació policial”. Aurora Carbonell ha afegit que “en el context actual, marcat per la pandèmia, la Policia Local treballa tanmateix per evitar la sobreocupació de l’espai públic i les aglomeracions, minimitzar la presència de venedors ambulants irregulars i per garantir el compliment de les mesures sanitàries establertes”.