Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets Socials, Ciutadania i Igualtat
Facebook Twitter

L’Ajuntament activa el protocol per onada de fred adreçat a persones sense llar

L’Ajuntament de Sitges, en coordinació amb Creu Roja, ha activat la campanya especial per minimitzar les possibles incidències entre la població sense llar per baixes temperatures.

Els Reis Mags d’Orient arriben aquest nit gèlida amb fred intens i davant l’avís de baixes temperatures els propers dies, l’Ajuntament de Sitges en coordinació amb la Creu Roja ha activat la campanya especial per onada de fred adreçada a  les persones sense llar.

L’operatiu s’ha posat en marxa després de rebre l’avís de Protecció Civil, que té activat el Procicat en fase d’alerta per onada de fred.

En el marc d’aquesta campanya especial, la Policia Local informarà les persones amb major risc, per tal que puguin fer ús de les instal·lacions de la Creu Roja (plaça Hospital, 5) mentre duri aquest període de fred excepcional. Durant aquest període rebran un àpat calent a través del menjador social.

La campanya funcionarà mentre es mantingui l’avís del Procicat.

 

Consells per l’onada de fred

Davant l’activació, aquest dilluns, del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en ALERTA per l’onada de fred, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu (plaques de gel) i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit.

En les hores en que el fred sigui més intens, es demana evitar sortir al carrer. També cal estar atents a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions i ventilar cada dia els habitatges i no tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen. També cal vigilar la congelació de canonades allà on baixin més les temperatures en zones aïllades i urbanitzacions.